Малин Кръстев работи по сценарий за бъдещ филм с колегите си Герасим Георгиев-Геро, Васил Драганов и Захари Бахаров. Това издаде самият Малин Кръстев в предаването "Преди обед" по Би Ти Ви, където гостува по случай 50-ия си юбилей, който посрещна на 23 април.

"Точно на юбилея ни светът отново се промени. Мислехме, че всичко сме видели през ония години на промените, но не се оказа така“, коментира Малин Кръстев. Относно факта, че от 2 месеца не се е качвал на сцена, актьорът каза: „Всичко е толкова нелепо, в ступор съм, опитвам се да разбера какво става и не мога“. И добави, че сцената му липсва. Той сподели, че довършва пиесата си „Кататония“. „Бяхме пред премиера със студентите ми - „Шум и бяс“ по Шекспир. Дали сме 3000 лв. лични пари за костюми сценография. Много е нелепа ситуацията, самите деца се чувстват особено сега“, отбеляза Малин и предположи, че когато всичко свърши, го чакат много тежки възстановителни репетиции. „Може би трябва да минат 10 години, за да анализира новото поколение тази ситуация и да си даде сметка колко е ценен човешкият живот“, коментира актьорът.

Актьорът разказа, че е изкарал рождения ден със сина си Борис, който е студент в НАТФИЗ, и Малин плакал жестоко: „Станал съм сантиментален, значи остарявам. Може и на реклама за памперси да ревна...“, пошегува се той. И наблегна, че приемствеността в актьорската професия е много важна и синът му има своите примери, така както самият Кръстев се е вдъхновявал и учил от Атанас Атанасов, Ивайло Христов, Николай Бинев.