Любовно терзание, парични проблеми, стрес от шоубизнеса и дори убийство - тези версии се тиражират в Индия след смъртта и кремацията на красивата актриса Пратиша Банерджи от сериала "Малката булка". Сред множащите се слухове пък се откроява този, че екранната Ананди била бременна във втория месец, а приятелят й я биел.

24-годишната красавица бе намерена обесена на вентилатора на тавана. Откри я приятелят ѝ, актьорът Рахул Радж Сингх. Според лекари тя била бременна във втория месец, пише изданието "Миддей", цитирано от Блиц. "Влязох в спалнята и я видях да виси. Веднага повиках съседите и я заведохме в болницата. Предполагахме, че все още е жива, но не бе така", разказа Сингх. Той призна, че се уплашил и затова не се обадил в полицията. Младежът бе арестуван за разпит, нае си адвокат и влезе в болница със стрес и пристъпи на задушаване.

"Пратиша бе ведър човек, едва ли би посегнала на себе си. Не мисля, че е самоубийство. По всичко личи, че е планирано убийство", коментира колегата ѝ Аджаз Хан. А нейната приятелка Камия Пунджаби намекна за насилие. Според нея актрисата имала рани по бузите и носа. "Полицията ще си каже думата", отсече тя.

Родителите на гаджето й Сингх имат друго обяснение. "Пратиша Банерджи бе с финансови проблеми. Печелеше добре, но все нямаше пари", каза пред медиите майка му.



Филмовата звезда се залюбила със Сингх през ноември 2015 г. Кроели планове за брак и дори си поръчала на дизайнера Рохит Верма сватбена одежда в индийски стил.

Според нейни близки обаче връзката им куцала. Ако не за убийство, те винят приятеля ѝ, че я е тласнал към самоубийство. "Биеше я, постоянно бе разстроена и плачеше, беше в тежка депресия", казва Камия. Очевидци разказват, че ѝ посягал и на публични места. В деня на смъртта ѝ съсед я чул да плаче, но не звъннал на вратата, за да не я безпокои. Часове преди да си отиде от този свят, Пратиша Бенерджи написала в социалната мрежа: "Дори и след смъртта си няма да отвърна лицето си от теб." Това кара разследващите да мислят, че актрисата е решила да сложи край на живота си заради мъката по любимия. От полицията изключиха вариант убийство.

Пратиша силно ревнувала Рахул от бившата му приятелка Салони. Според клюката той дори я е изоставил заради старата си изгора.

"Обичах я. Исках да се оженя за нея. И сега я смятам за моя съпруга. Ако не бях излязъл в петък, това нямаше да се случи", контрира слуховете Рахул Радж Сингх. "Невинен съм", каза той пред индийската тв.

Близката приятелка на екранната Ананди - Сара Хан, разкри, че тя наскоро е направила два неуспешни опита за самоубийство. Спасила я е бившата ѝ прислужница. Жената, която сега работи при Сара, разкрила, че през последните два месеца Пиу (Пратиша) се нагълтала с лекарства, а по-късно е опитала да се хвърли през балкона.

В Боливуд коментират, че актрисата, както и много нейни колеги под напрежение, е имала нужда от помощ, но никой не се загрижил да я насочи към психолог. "Има нещо гнило в обществото ни", пише "Индия тудей".

Източник и сн.: ''Всеки ден''