Тодор Батков-младши е надарен с неподозирани от широката публика области, научи „Всеки ден". Най-пресният съдържател на чалгаджийница в София има талант не само за бизнес, но и за песен. Дълго преди да развихри нюха си като собственик на нощен клуб, той е извивал ангелско гласче в детска вокална група.

Певческият талант на Тошко бил открит още когато той бил ученик в столично частно школо, известно с разширеното си изучаване на немски език и високите си такси. Там Батков-старши го записал, защото се надявал да го държат изкъсо и да му обръщат по-специално внимание. Часът по музика бил един от най-любимите на момчето. Учителката веднага забелязала чудния му глас и му предложила да се запише във вокалната група на училището. Като чули това, родителите плеснали с ръце и веднага го включили в състава, защото семейство Баткови са известни с афинитета си към всякакъв вид изкуство и особено към музикалното. В резултат към днешна дата Тошко може да се похвали с няколко записани албума с детски песнички.

Любовта към музиката е сред най-характерните черти на всички с фамилията Батков. Тодор Батков-старши и брат му Мартин обожават да правят партита, на които викат известни певци и в разгара на купона им взимат микрофоните и започват да пеят вместо тях. Любими са им македонските песни, а Николина Чакърдъкова е на особена почит във фамилията. Тя е постоянно присъствие на събиранията, организирани от Баткови, и често ги хвали как добре се справят пред микрофона. И двамата имат плътни и ясни гласове и македонските ритми им се удават прекрасно. Другата им любима певица е Тони Димитрова.

Батков-младши обаче стъпва малко встрани от традиционния вкус във фамилията си. Вместо да се заслушва в родния фолклор, той очевидно предпочита неговата по-комерсиална разновидност - попфолка. Имайки предвид това, не е чудно защо в заведението му се залага именно на лекия жанр. При по-голям късмет посетителите сигурно ще имат възможност да чуят не само певиците, които са на участие в клуба му, но и неговия собствен меден глас.

Източник: ''Всеки ден'', сн.: Фейсбук