След успеха на трите книги-игри „Българ”, една от най-обичаните поредици поема в нова посока!

Запознайте се с новия приятел на Българ, Аспарух и Пешо – Владко, чийто Тефтер за Важни Записки разказва за лудо приключение в свят, лишен от интернет, но населен с досадни сестри, родители и (може би) зловещи вампири. Пренесете се във времето, когато Българ, Аспарух и Пешо Слепия все още не са поели на съдбоносната мисия на баба Кукуруз, а все още ходят на училище! Всичко това, естествено, под есенното небе на Несебър.

Старият град няма да опази своите тайни, а скрити съкровища дебнат навсякъде. Владко, Аспарух, Пешо, Биби и Българ се забъркват в неприятности, комични ситуации, срещат се с легендарни вампири (граф Дракула, Блейд или Едуард?!) и най-вече се забавляват.

„Малкият Българ: Вампирът от Несебър” с илюстрации от Неделчо Богданов ще ви научи още как да намерите нови приятели, когато семейството ви се премести в друг град, как да оцелеете, когато се окажете заложници на опасни чудовища и най-вече как да се смеете от сърце.

Не четете тази книга, ако сте алергични към чувство за хумор, абсурдни приключения, анахронизъм или изненадващи обрати. За лица от 12 до 122 години.

Неделчо Богданов е роден в град Несебър, но завършва художествената гимназия в Казанлък, откъдето директно се запътва да следва анимация в НАТФИЗ. Създател е на няколко късометражни филми, сред които „Екип 54” и българския анимационен сатиричен уеб сериал „Българ“, както и на трите книги-игри, посветени на колоритния главен герой – „Българ: Книга - игра.Тайната на пиратския остров”, „Българ 2: Книга - игра. Лабиринтът на времето”, „Българ. Книга-игра 3. Междузвезден унищожител”. Култовата анимация, близка по идея до големите американски пародии като „Семейство Симпсън” и „Саут парк”, успява да спечели на Богданов хиляди фенове.

Александър Торофиев, автор на „Котаракът и черният нарцис” и съставител на сборника „Призвание герой”. Съосновател е на сдружение „Книги-игри”, съсобственик на сайта за интерактивна литература knigi-igri.bg, организатор на наградата „Златна никса” за най-добра книга-игра у нас и на конкурса „Призвание герой”. От 2013 г. започва да се занимава професионално с гейм дизайн и продуциране на игри за компютри и мобилни телефони.