По-малкият син на актрисата Мария Сапунджиева Марко празнува абитуриентската си вечер със закъснение и едва преди няколко седмици облече официален костюм за незабравимата нощ, а родителите му организираха скромно изпращане. Само преди дни пък Марко отпразнува и рождения си ден, а майка му му честити със снимка от бала и мили думи. Любимата комичка на България изкара с него и съпруга си самоизолацията във вилата им край Варна, наследство от нейния баща. Заради затварянето на театрите подредила градината край морето по конец-насадила от лапад през ягоди до касис и малина, но тези й занимания не успели да потушат тъгата й по сцената.

Публиката и представленията й липсвали ужасно, защото преди да дойде заразата актрисата на свободна практика участва в цели 14 спектакъла в София и провинцията. Сред тях са „Ревизор“, „Истината“, „Особености на руската любов“, „Помощ, не мога да плувам“, „Откачена фамилия“... Много пътува, преди кризисната ситуация с коронавируса е имала до 25 представления месечно в провинцията, куфарът й си стои непрекъснато зареден на стендбай и тя почти не се разделя с него, подобно на някогашната си героиня от „Клуб НЛО“ – ако сумира километрите, сигурно ще излезе, че е обиколила земното кълбо. „Никога толкова дълго не съм оставала без театър. Благодарение на тази криза осъзнах, че съм развила зависимост към него, обаче не желая да се подлагам на лечение“, отсича звездата, която всичко помним като Мама Божка от „Пълна лудница“.

Синовете й обаче не поемат по пътя на майка си,
нито по този на баща си-художника Георги Попов, с който Мария е щастлива вече повече от 25 години. По-големият Добрин е близо до първа линия в борбата с COVID-19: той е медик, специализира вътрешни болести и през март и април работи в хематологията на Александровска болница. Абитуриентът Марко завърши дистанционно гимназия и дори кандидатства онлайн на предварителните изпити в Лесотехническия. Иска да учи горско стопанство.