Певицата Марая Кери изнесе прочувствена реч, посветена на покойната си колежка Уитни Хюстън, която почина през февруари.

Въпреки че медиите приписваха от години враждебно съперничество между двете звезди, Кери ги опроверга като завърши красивата си реч обляна в сълзи, пише actualno.com.

Марая успя да разплаче и публиката, събрала се в Лос Андежлис в неделя на церемонията по връчване на музикалните награди BET, като отдаде почит на вечната Уитни.

Щастливата майка на близнаци заяви, че двете са имали много приятни моменти заедно и че винаги при срещите си са имали повод да се посмеят. Чаровната певицата сподели още, че когато е чула гласа на Уитни за пръв път, е останала омагьосана от него – заради неговата сила, богатия тембър и уникалния емоционален заряд.

На финала на своята реч Марая не успя да сдържи сълзите си, завършвайки с думите: "Моята приятелка ми липсва. Липсва ми да чувам как се смее. Но винаги ще имаме музиката и този глас, в който се влюбихме", предаде Дейли Мейл.

Разбира се, останалите гости на събитието също отдадоха почит на покойната певица. Сред тях бяха изпълнителите Бионсе, Chaka Khan с "I'm Every Woman” и майката на Уитни, Сиси Хюстън, която изпълни прочувствена версия на "Bridge Over Troubled Water” на Саймън и Гарфънкъл.

Семейството Бионсе и Джей Зи, които се радват на малката си дъщеря Блу Айви, се оказаха големите победители на наградите BET, които се присъждат за изключителни постижения на афроамерикански актьори, музиканти и спортисти.

Наградите за най-добра изпълнителка на ритъм едн блус и за най-добър режисьор грабна гордата майка Бионсе, а съпругът й зае първото място в категорията най-добър видеоклип за "Otis".

Дуото Джей Зи и Кание Уест грабна отличието за най-добра група благодарение на съвместния им албум "The Trone". Сред останалите победители са Крис Браун, Мигел и Уейл, Биг Шон, Йоланда Адамс и Ники Минаж.