Марая Кери се раздели с компанията на Джърмейн Дюпри заради слаби продажби на последния й албум, съобщава Контактмюзик.

44-годишната певица, която работи с продуцента близо 20 години, се насочила към Кевин Лайлс. Представител на Марая заяви пред "Ню Йорк Пост", че Лайлс започнал да я консултира. Двамата обединиха усилия по представянето на линията напитки Butterfly миналата година.

Марая и Джърмейн Дюпри работиха заедно от 1995 г. и той стои зад някои от най-успешните й песни, в това число We Belong Together. Решението за раздяла било взето, след като последният албум на Кери Me. I Am Mariah . . . The Elusive Chanteuse беше продаден само в около 100 000 компания след излизането си на пазара през май.



Дюпри беше критикуван и заради ангажирането на Марая да пее за президента на Ангола Жузе Едуарду душ Сантуш и неговото семейство. Кери беше упрекната от правозащитни организации, че е пяла за анголския политик, който е обвиняван в множество нарушения на човешките права и за корупция.

"Аз съм много отдаден човек, когато става дума за работата ми. Влагам всичко от себе си във всеки проект. Но когато не ми позволяват да правя това, което правя, тогава знам, че е време да продължа напред. Двамата с Марая се наслаждавахме да работим заедно и ще продължим да правим страхотна музика заедно в бъдеще", заяви Дюпри пред сп. "Билборд", пише БГНЕС.