Майката на футболната суперзвезда Димитър Бербатов - Маргарита, ще съди съседа си Петър Андонов, който миналото лято я заплаши с отвличане през Интернет.

Тогава 42-годишният благоевградчанин се включил във форума на новинарски сайт, в който била публикувана информация, че майката на футболиста е без конкуренция в конкурса за главна сестра на болницата.

Анонимният коментатор, който определил писанието като “гербаджийски пиар”, написал следното: “До тези, които искат да изкарат бързи пари! Отвлечете г-жа Бербатова и търсете откуп от синчето й, той за мама ще плати МИЛИОНЧЕ! Щом като се бута сред простолюдието, затворете я у некое мазе. ЦЕЦО И БОЙКО, ВЕДНАГА ЩЕ ПРИПОЗНАЯТ наглите и ИЗБОРИТЕ СА ИМ В КЪРПА ВЪРЗАНИ!”

След като прочела въпросния коментар, който цъфнал на 17 август сутринта, Маргарита Бербатова се притеснила, отишла в полицията и подала жалба.

Моментално антимафиотите от РЗБОП започнали проверка и докладвали на окръжната прокуратура. С разпореждане на Благоевградския районен съд на 24 август била изискана справка от Интернет доставчика за IP адреса, от който е изпратен заканителният коментар.

След като получили съдебното разрешение, базирано на Закона за електронните съобщения, антимафиотите от компютърния отдел с лекота стигнали до абоната на БТК, който се оказал комшията Петър Андонов. Той бил привикан за разпит и чистосърдечно си признал, че е автор на коментара.

Полицаите го предупредили по реда на чл. 56 от Закона за МВР да внимава какви ги върши, като му била разяснена и наказателната отговорност за делата му. Междувременно той е осветен, вероятно защото случаят касае майката на световна футболна звезда, а и е медийно интересен. Петър Андонов също става по неволя медийна звезда.

„Не познавам Маргарита Бербатова, нямам лоши впечатления от нея. Кое ме провокира? Ами това, че тя е известна личност и мисля, че това е жалко за нея, че участва в политически партии. Защото по този начин тя злепоставя сина си, а аз не съм фен на политическите партии в България”, обяснява Петър Антонов.

Самата Маргарита Бербатова отказа да се срещне с човека зад анонимното съобщение, след като по-рано обясни защо е решила да не подминава случая с мълчание:

„Не бих казала, че се чувствам толкова заплашена, колкото, че е нещо, което ми беше неприятно и трябва да се реагира по някакъв начин”.

След случилото се Петър се извини на майката на футболиста, на семейството й и на своите близки.

Маргарита Бербатова обаче отказа да приеме лице в лице извиненията на своя съгражданин и заяви по телефона, че за нея случаят е приключен.

Това е медийното развитие по казуса, но се оказва, че има и прокурорско. На 13 октомври 2011 г. окръжната прокуратура отказва да образува наказателно производство срещу Петър Андонов, тъй като счита, че от субективна страна той не е осъществил престъпление от общ характер по чл. 142, ал. 5 - отвличане на две или повече лица.

На 14 декември постановлението е потвърдено от Апелативна прокуратура – София. Следва затишие, което се оказва привидно, тъй като преди няколко дни в Районен съд - Благоевград е депозирана жалба от Маргарита Бербатова. Очевидно случаят не е приключен и нищо не е забравено.

Майката на Митко Бербатов се е отказала от великодушието си и започва частно наказателно дело срещу комшията майтапчия. Обвинява го, че й е отправил публична закана за отвличане, което възбудило в нея основателен страх да не се случи наистина. Това притеснило не само нея, но и синовете й Димитър и Асен, както и техните семейства.

Шегичката на комшията зевзек ще му излезе през носа, тъй като майката на футболната звезда иска обезщетение от 30 000 лв. за болките и страданията от неимуществен характер, които е претърпяла.

От притеснения получила главоболие, сърдечни аритмии, хипертонична и нервна криза. За да не е голословна, главната медсестра естествено прилага и доказателства - амбулаторни и болнични листове.

Адвокат по делото от висок медиен интерес е Албина Анева. Съседът майтапчия може да получи наказание до 6 месеца лишаване от свобода или глоба от 100 до 300 лв., ако бъде признат за виновен за престъплението, в което го обвиняват по чл. 144, ал. 1 от НК, пише в. "Вяра", цитира blitz.bg.

Вижте фотогалерия:

Бербатов рита благотворително с наши красавици

Елена на количка в Истанбул заедно с Бербатов

Guardian се изгаври с Димитър Бербатов

Папарашки снимки на Димитър Бербатов