„Моделството не е до време, при мъжете няма възраст”, отсича Мариан Кюрпанов, чиято кариера на манекен започна през 1999-а със спечелването на престижния конкурс „Мистър Менхънт България”.

Днес красавецът, проявил се като най-големия джентълмен в Къщата на Big Brother All Stars, може да се похвали с работата си за световни марки като Marlboro и десетки фотосесии за емблематични списания.

„Ако живеех в България, как можеше да стане това? Но аз си нося кръста. Нямам дом, за което много тъжа. Личния ми живот никакъв го няма, защото пътувам”, разсъждава за цената на успехите си Мариан.

От 14 години той е далеч от близките си - доскоро живял в Милано, а сега се е установил в Ню Йорк и няма търпение да навлезе по-надълбоко в американските потайности, пише в".. "Монитор



„Животът ми е навсякъде, но съм изключително любопитен за Америка, защото там културата е много по-различна. Не я познавам и ще ми трябва доста време. Ню Йорк предлага много възможности”, разсъждава топмоделът. От половин година заедно със свой съдружник работят над идеята за заведения, насочени към био храните.

„Плановете ни са да стартираме с два ресторанта. Там можеш да си изпиеш кафето, чая или виното, да се храниш здравословно”, разяснява най-прясното си и амбициозно начинание 33-годишният мъж.



Бизнеспроектът не пречи на изявите му на котешката пътечка.

„Дори сега съм в най-интересния си период. Навършиш ли 30, настъпват най-добрите години за развитието ти в този бранш. Виждам го и по моята работа. Зависи, разбира се, и какво си успял да направиш с името си преди това, как си се доказал. Гордея се с това, че още със заминаването ми в Америка първият ми ангажимент беше за рекламна кампания за Hyundai, след това за Masis, магазините Saks Fifth Avenue. Срещнах се с професионалисти и много готини хора, които оцениха работата ми. Сега на преден план е договорът ми с Next в Маями.”, разказва пред „Монитор” Кюрпанов.

Манекенът не крие, че му се ще да атакува и киното. За момента обаче няма подобни оферти.



„У нас се снимат много холивудски продукции и това, като че ли дава добър пример за развитието на родното кино. Това ноу хау се налага на нашия пазар, което е страхотно. Наскоро гледах сериала “Под прикритие”, който ми направи голямо впечатление. Направен е професионално, личи си че е реализиран с голям бюджет”, размишлява симпатягата.

Той има малък опит в италианската телевизия, където участвал в комедийно шоу, осмиващо сериозните новини от деня. “Как попаднах там ли? Мен като, че ли си ме намират сами тези неща. Камерите са мой приятел, аз живея без проблем с тях, те ме обичат”, не скромничи Кюрпанов.

Разграничава се обаче от връзкарите, защото е ходил на всякакви кастинги. Случвало се е дори да стигне финала но само заради това, че дадената роля е оспорвана от по-известен актьор го проваля.

„С големите имена в киното, трудно можеш да се пребориш”, заключава Мариан.



Връщайки лентата Кюрпанов не може да забрави първите си стъпки на модния подиум.

„Нямам спомен какъв беше първият ми хонорар, но беше нещо символично, което тогава беше адекватно за развитието на родна почва”, казва моделът. Затова пък тези години са му оставили незабравими спомени и верни приятели като колегата му Александър Андонов (носител на титлата Best Model ‘96), който също се развива в Щатите.

„Наскоро като се видяхме беше донесъл албум със стари снимки от прохождането ни като манекени, от ревютата на тогавашния „Форум Българска мода”. Доста се посмяхме. С Цеци Красимирова също поддържаме контакт. С нея се срещнах тези дни и също много се смяхме. Бях й кавалер на партито, на което й връчиха отличието „Модел на десетилетието”. Дъщеричката й познавам от малка, а сега е пораснала толкова много”, развълнувано разказва мускулестият красавец.

Не крие мечтата си и той да създаде собствено семейство. Но отчита и факта, че още не е срещнал дамата на сърцето си, която да го направи баща.