Предложението да участва в “Дансинг старс” Мариан Кюрпанов получава, докато тръгва от Милано за Ню Йорк.

“Буквално ме свалиха от самолета”, смее се най-успелият български модел зад граница.

В изданието в четвъртък той беше на елиминации с Милко Калайджиев. Мариан вече се радва на доста сериозно количество фенове и фолкпевецът отпадна с голяма разлика във вота, пише в. "24 часа".

Кюрпанов започва с репетициите около десетина дни преди началото на шоуто. Има късмет, че е успял преди това да отдели време за почивка, защото тренировките се оказват доста изтощителни. Малко преди да се върне в България, бил на почивка в Доминикана.



Ангажиментите му дошли в повече и имал нужда да се отдели, за да възстанови силите си. Заминал заедно с манекенката Кристина Милева и приятеля , които са му близки приятели. След екзотичната дестинация се отправил за Италия, където последните му снимки са като рекламно лице на гиганта “Илевънти”. За новия сезон в каталозите и всички реклами на модната къща е лицето на българина.

Плановете му били да отиде до Ню Йорк. Там се е установил от около две години, а след това трябвало да отлети за Маями за поредните снимки.

Съгласявайки се да се включи в предаването, му се налага много бързо да пренареди графика си и да отложи за известно време работата, която го очаква.



“Танците изискват страшно много труд, всяка част от тялото трябва да бъде в точно определена позиция”, казва Мариан. Доволен е, че партньорката му Михаела е взискателна, защото и той е перфекционист и се стараят да дадат най-доброто от себе си, колкото и тривиално да звучи. Учат стъпките повечето пъти по 6-7 часа на ден. Все още са в началото на предаването и не е усвоявал кой знае колко танца, но досега най-много се затруднил със самбата. Не разполагал с достатъчно време, а и както му казала Галена Великова, изучаването отнема години.

Това е вторият формат, в който се включва в рамките на няколко месеца. В края на миналата година влезе в къщата на “ВИП Брадър” и стигна до финала, сега отново е в тв ефира. Това обаче съвсем не означава, че планира да се задържи дълго в България. Веднага след като приключи участието му в танцувалното риалити шоу, отлита за Щатите. Избира мястото си за живеене според работата. Би останал тук по-дълго, ако получи роля в киното.



Актьорството е новата му цел и имайки предвид, че осъществява всяка своя идея, тази също рано или късно ще бъде реализирана.

В САЩ планира да отвори и заведение със съдружник, който тук е собственик на голяма верига. Заедно с брат си Иван и техен приятел от години са представители у нас на италианска марка за дрехи. Поредното доказателство, че за да успееш навън, се иска не само визия, но и интелект, е и докторската му степен по връзки с обществеността и реклама, която защитава в Италия.

“У нас се подхожда малко повърхностнокъм тази професия, там се учи сериозно и нивото е много високо”, казва той.



Единственото нещо, за което мечтаел и не се получило, е да стане пилот на изтребител. Детският блян продължава да го влече и съжалява, че няма никакъв шанс в тази професия, защото зрението му не е достатъчно добро. Екстремните преживявания винаги са му били присърце, още като дете непрекъснато правел всякакви щуротии, с които изправял косите на родителите си.

Спомня си за една случка, с която много притеснил баща си. Бил съвсем малък и със семейството си отишли на вилата край София. Къщата не била напълно завършена, на балконите нямало парапети. Една ранна сутрин, само баща му бил станал и излязъл на двора, секунди по-късно видял малкия Мариан, още сънен, застанал на ръба на единия балкон, като половината му стъпалца стърчали навън. За щастие не паднал от високото, но вкъщи още разказват историята.

За да укроти енергията си, бъдещият модел започнал да тренира плуване, по-късно се прехвърлил в залата за волейбол. Всъщност целият му живот е свързан с активен спорт. Кара ски, сноуборд, сега поддържа форма с фитнес, йога и винаги намира свободно време за любимия си кайтсърф. Заради танците, с които се занимава през последните седмици, няма време за спортове, но и не е нужно. Натоварването се оказва толкова голямо, че още първите дни сваля четири килограма. Свободното време използа за спорт.

Казва, че са само мускулна маса, защото начинът на живот, който води, изобщо не му позволява да качва наднормено тегло. “Здравословното хранене поддържа не само добрия външен вид, цялостно човек се чувство комфортно”, казва Мариан. Признава, че поема огромно количество храна, но държи тя да е качествена.



Ядосва се, че в България продуктите не са каквито бяха преди години и са пълни с вредни съставки. Липсва разнообразие на биохраните, които той държи да консумира. В Къщата на “Вип Брадър” показа, че се справя перфектно с готвенето, обича да си угажда и вкъщи.

Обожава червено месо и всякакви морски дарове. При безбройните си пътувания до различни екзотични точки на света е изучил интересни рецепти, с които обича да глези и приятелите си.



Многобройните му фенки със сигурност ще останат разочаровани от факта, че има приятелка. За нея казва само, че е българка и са заедно от няколко месеца. Иначе най-дългата му връзка е продължила четири години и отново е била със сънародничка.