В средата на лятото за трети пореден път ще се проведе „Мис Силикон 2011”.

Лицензиантката на конкурса Мариана Маринова, която е носителка на титлите „Мисис България Глоуб - 2007” и вице „Мисис Вселена България 2008” съобщи, че стартира кастинг за предстоящата „бомбастична” надпревара, пише blitz.bg.

- Марианче, ти правиш конкурсите „Мис Силикон” и „Best Erotic Model” - печели ли се от тях и колко?
- Ами ще ти кажа директно - от първото издание спечелих 300 лв.

- Въпреки това конкурсите за красота явно са доста апетитна хапка, защото скоро ти влезе в задочен конфликт с Митьо Пищова, който твърди, че той е патентовал титлата „Мис Силикон”?
- Аз мисля, че това е едно голямо недоразумение, и вярвам, че той ще го осъзнае. Първото издание на „Мис Силикон” беше застрашено от голям провал заради четири участнички, които решиха в последния момент да изчезнат. Тогава аз звънях на кой ли не, за да помогне с момичета. Митко, който познавам от телевизията, откликна и е факт - доведе ми дори пет момичета, с което ми помогна за реализирането на конкурса. Тогава аз му казах - заради помощта и от благодарност, ела и бъди член на журито. Той, естествено, прие. Митко обаче обича да си изиграва някакви филми и понякога заживява в тях. Но хората свързват „Мис Силикон” с моето име, медиите знаят много добре кой за първи път организира този конкурс. Затова казвам, че това ще остане едно голямо недоразумение. Или поне се надявам да е такова, защото ние няма да допуснем такова нещо.

- А сега два конкурса за „Мис Силикон” ли ще правите с него, ще се съдите ли или пък ще се споразумявате?
- Смешно е, защото България е малка страна, а има на ден по два конкурса за красота, сега вече ще ги дублираме. Виж, аз съм морален човек и за мен най-важното нещо е да си чист пред съвестта си.

Бездарните хора не са виновни, че им се иска, а са бездарни, но те никога няма да могат да бъдат оригинала. И аз искам да нарисувам „Слънчогледите” на Ван Гог, но никога няма да мога. И аз мога да искам да организирам „Мис България”, но никога няма да мога така, както досегашните организатори. Митъо е в раздаването на надениците, в лафовете, и така всеки да си знае какво прави и да се съсредоточи в това, в което е добър, е съветът ми!

- Кажи ми честно, момичетата какво печелят от подобни титли - по-лесно се лансират след това сред мъжете? И за каква кариера се борят изобщо?
- Миналогодишната „Мис Силикон” - Гергана Райчевска, спечели премия в размер на 5000 лв., това не е малка награда. Естествено, че най-голямото предизвикателство за тях е популярността, която придобиват след конкурса - фотосесии, корици и т. н. Аз обаче не отговарям за това коя как иска да се лансира и къде. За това как използват те популярността си извън това, в личния си живот, никоя от тях не ми дължи обяснение. Например малко след първия „Мис Силикон” Йоана Христова се омъжи, сега се радваме и на страхотно бебе.

- На теб лично оферирали ли са ти подкуп, за да дадеш титлата на точно определена девойка, и колко най-много са ти предлагали?
- Естествено, още след първото издание на конкурса „Мис Силикон” се появиха странни предложения от момичета и приятелите им за закупуване на награда или корона.

- А предлагали ли са ти пари, за да свържеш някой богат и похотлив чичко или бизнесмен със съответната девойка с цел секс - с коя, кои, колко?
- Никога! Аз не съм сводник, никога не съм била и нямам никакъв интерес да бъда.

*Мариана Маринова

- На твоите събития често е забелязван Красьо Черния. Каква е причината да е „абониран” за тях постоянно?
- Ценител е на женската красота. На моите конкурси идват много известни мъже...

- А коя от известните плеймейтки ти допада най-много - като визия и медийно присъствие, и би искала да е част от твоите конкурси за красота?
- Е, те са вече доказани имена, а аз търся нови лица, които да налагам. Харесвам Русата Златка, харесвам Николета - и двете като визия.

- А мнението ти за явлението Светлана Василева - Гонзовица, която, без да е носителката на каквато и да е титла, направи шеметна кариера и постигна завидна популярност?
- В известна степен оставам с впечатлението, че е известна, защото има връзки с различни футболисти. Ми щом се харчи... Основно правило в икономиката - „Търсенето определя предлагането”. Публиката явно търси нейния образ и медиите й го предлагат.

- Ти самата получаваш много неприлични предложения. Разбрах, че футболисти като Мартин Камбуров, Наско Курдов, Георги Иванов - Гонзо, Благой Георгиев са те бомбардирали директно - вярно ли е и за кои ще признаеш?
- Повечето имена от тук изброените не съм ги чувала, само това на Благой и на Гонзо. И двамата обаче не ги познавам. Всъщност навремето покрай общ познат сме се запознавали с Гонзо, но той едва ли помни, а аз – смътно. Никога не съм получавала никакви предложения от него. А другото момче, то нали строи манастир, за да се извинява на жена си.

- Цитирай най-смелия, най-мръснишкия и целенасочен sms от известен футболист към теб?
- А те могат ли да измислят такъв?! „Кога ще те видя насаме?” Дотам стигат, а аз никога не им отговарям.

- Знам и че преди време известният бургаски бизнесмен и плейбой Чавдар Александров - Чочо те е ухажвал настоятелно - докъде стигнаха нещата тогава с него?
- Ами това е преди толкова много време, че вече съм го забравила.

- Понеже ти беше жената, в която покойният Боби Цанков бе безнадеждно влюбен, интересуваш ли се от разследването на убийството му, какво става с дъщеря му, какво става с вдовицата му?
- Е, безнадеждно чак, едва ли. Беше се вкарал в някакъв филм с мое участие, без аз да знам. Ние бяхме близо година много близки приятели и колеги и аз съм го уважавала до момента, в който не разбрах колко луд може да бъде един човек. Тогава ми започнаха проблемите с него. Не, нищо не следя, нямах контакт с него много време преди да го убият. Жена му не я познавам, но личната й трагедия сигурно е голяма, пожелавам й здраво и щастливо дете.

- Разкажи ни някой неизвестен факт или случка за него?
- За Боби ли – не, не помня почти нищо, за съжаление. Не се разделих с добри чувства с него и впоследствие не съм обръщала внимание на съществуването му и всичко съм забравила. Бяхме наистина близки и имах чувство, че е амбициран да работи, когато бяхме в телевизията. Лъгала съм се, но това е една обица на ухото за мен.

Вижте видео:

Интервю: Светлана Терзиева - СЕСИЛ