На 20 юли за четвърти пореден път ще се проведе конкурсът за красота Мис Силикон 2012.

Тази година кандидатките ще бъдат оценявани на пищно шоу в Слънчев бряг, отново култовото заведение Bedroom Beach. 

-Мариана, предстои четвъртото издание на конкурса Мис Силикон, разкажи ни повече за него.

-Конкурсът ще се проведе на 20 юли в Слънчев бряг. Новото е, че тази година той ще е международен, очакваме момичета от Колумбия, Венецуела, Словения и Русия.

-Защо реши да поканиш и чужденки?

-Аз пътувам доста по света и създадох много контакти. Има момичета, които пожелаха да участват в Мис силикон, защото за разлика от хората тук, навън намират подобни конкурси за престижни. В началото мислех да направя два конкурса, но реших, че е по-разумно в рамките на една вечер, на едно шоу да излъчим две победителки – една от България и една от чужбина.
Във форумите пише, че няма да има парична награда и кола, че всичко е скалъпено, че конкурсът е нагласен.
Омръзнало ми е да говоря едно и също. Кола миналата година не съм обещала и не съм дала. Имахме договор с фирма, която предостави кола с шофьор, която Лили Иванова да ползва в рамките на шест месеца. Лили се отказа първо от шофьора, след това от колата и я даде на дом за деца, където да я ползват. Тази година ще има кола, защото съм в преговори с две фирми.

-А каква ще е наградата за победителката в международния конкурс?

-Тя ще подпише договор за работа с агенция в България и Венецуела. Тези агенции ще осигуряват работа и ангажименти за момичето.

-На кого е нужно да се проведе този конкурс?

-На 5-те хиляди души, които дойдоха миналата година на Слънчев бряг, на участничките, на мен. Смятам, че той е нужен и на всички онези анонимни драскачи по форумите. Те пишат негативни коментари, но в същото време гледат и се интересуват какво се случва. Ние българите сме така устроени – да плюем всички и всичко. Аз не понасям определен вид музика и просто не пускам канала, който я върти. Не харесвам Азис, но не мога да отрека успехите му,  просто не ме интересува. Който не се интересува от Мис силикон да не гледа конкурса и да не коментира.

-Не са ли прекалено много тези конкурси за мащабите на България?

-Не, не са много. По цял свят има много конкурси. Когато направих конкурса Мис съмър се явиха момичета от Бразилия, Русия, Норвегия, Русия… Това говори, че хората не приемат подобна идея с подозрение, със съмнения. Лошо е по-скоро, че у нас се роят имитации на вече утвърдени конкурси. След като аз правя Мис силикон не може и Митьо Пищова да прави същия конкурс.

-А как се роди идеята за мото на конкурса „ Не на фалшивия силикон”?

-Роди се след зачестилите случаи на „гръмнал” силикон, поставяне на некачествени импланти. Исках да помогна на момичета, които са станали жертва на подобни некачествени интервенции. На телефонната линия не отговарям аз, а специалисти, психолози и адвокат. И знаеш ли кое е най-изумителното? Позвъниха 20 момичета, които имаха проблем и 200 мъже, които се интересуваха от кубиците на разни моделки или от тарифата им! Кажи ми за какво говорим и в каква страна живеем? Свикнахме да се крием анонимно във форумите и да плюем. Не можем да споделяме  радостта си или проблемите си, което е много тъжно.

Източник: Blife.bg