Мисис България 2007 Мариана Маринова се обръща официално към всички медии.

Повече от месец Мариана е далеч от родината и просто недоумява как името й се забърква в изкуствен интернет скандал. След нейното пристигане в София в началото на месец септември, тя е готова да даде и пресконференция.

Ето нейното изявление:

“Изключително много уважавам всички медии в България и смятам, че разпространението на това уж мое изявление е някаква нелепа грешка. Не искам да се компрометирам, както и да се конфронтирам с професионалистите, които дълги години работят в тази сфера. Дълбоко уважавам всеки един от тях, включително и Жени Калканджиева. Естественно имам свое мнение по темата, но то не е било искано от мен. Нелепо е да се събуждам на 18 000 км от страната си и да виждам изявление, което дори не съм давала. Категорично заявявам, че никога не съм изричала думите, че г-жа Калканджиева е лъжкиня.”

Мариана Маринова сподели за всички журналисти своето мнение по повдигнатата тема, във връзка с публикация в blitz.bg и това, че конкурсите са параван за „елитна проституция”:

“Аз самата не съм собственник на никаква модна агенция и нямам “мои момичета”. Съгласна съм с това, че в България има прекалено много конкурси, но те са факт. Редно е наистина да има някакъв ред и регулатор в модния бизнес, макар че колкото повече пътувам, все повече се убеждавам че у нас такъв не съществува.

За момента обаче единственият съдник е общественното мнение и интересът на хората към един или друг конкурс. Колкото и пошъл да им се струва на някои хора конкурсът МИС СИЛИКОН, чийто лицензиант съм аз, факт е, че той предизвика широк интерес, както сред публиката и момичетата, така и сред рекламодателите.

Разбира се, не бива да се забравя и голямата роля на медиите като регулатор, зашото те най-добре могат да разберат и преценят кое е стойностно и кое не е. Относно това дали конкурсите са нагласени, аз мога да говоря за надпреварите, в които аз съм взимала участие и които съм организирала. Категоримно заявявам, че те не са били нагласени и самата аз не познавам момиче явило се на конкурс, което да ми се е похвалило с такова нещо.

Дали манекенките се проститутки или не,това е въпрос на който не мога да дам еднозначен отговор, защото за добро или зло не ми се отчитат на мен. Предполагам, че има и такива девойки сред моделките. Но знам, че има много момичета, които работят като модели и представят страната ни достойно по целия свят. Точно заради това не бива всички да се поставят под общ знаменател.”

*HotNews.bg публикува писмото на Мариана Маринова до медиите в оригиналния му вид