Стара телевизионна максима е, че в предаване, което има повече от една водеща, скандалът е в кърпа вързан.

Съботно-неделният блок на най-голямата телевизия у нас вече не прави изключение. От няколко седмици напрегнатата атмосфера в редакцията на уикенд програмата на Би Ти Ви може да се реже с нож, пише „Всеки ден".

Дългогодишното лице на медията Мариана Векилска и новопостъпилата Диана Любенова се „кълват" във всеки удобен момент. Напрежението обаче идва оттам, че не си казват какво мислят една за друга лице в лице, а използват колегите си, за да злословят една срещу друга. Според запознати в междузвездната война ябълката на раздора е фактът, че мъжът на Диана Любенова - американският филмов продуцент Лес Уелдън, прави всичко възможно да урежда холивудски знаменитости в предаването на благоверната си.



„Значи аз се скъсвам от телефонни разговори, непрекъснато каня гости, искам да дам най-доброто от себе си, а в крайна сметка истинските звезди идват при Диана, която беше една провалена водеща, неуспяла да си намери място под прожекторите в продължение на години. И аз ако имах съпруг кинопродуцент, и аз щях да си докарвам Салма Хайек в студиото", тропала с краче Мариана. Тя била напълно наясно, че именно възможността да кани ексклузивни гости в рубриката си е и причината да стане втора водеща на „Тази събота" и „Тази неделя".

Досега предаването винаги е имало един водещ - в началото стартира с Лора Крумова, а когато тя излезе в отпуск по майчинство, на стола й седна Антон Хекимян. „Ако са имали съмнения дали ще се справя като титулярен водещ, по-добре изобщо да не ми бяха предлагали", гневяла се Векилска пред колегите си. Диана от своя страна гледала с изключително високомерие на колежката си по ефир и я смятала за посредствена.



„Истинската звезда на това предаване съм аз - изглеждам супер, снимала съм се в „Плейбой", около мен винаги е имало интересни събития, общувам с най-популярните хора в България и по света, тази тв домакиня не може да ми стъпи на малкия пръст", разпалено нареждала амбициозната видинчанка.

Шефовете на двете водещи са се видели в чудо и отделяли поне по два часа на ден, за да ги омилостивят една спрямо друга. „Това не може да продължава вечно, от есента едната от тях със сигурност ще си тръгне", злорадо прогнозират колегите им.