Знакови лица на bTV внесоха коледен дух на специално събитие в рамките на инициативата „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на Президента на Република България. По време на традиционното украсяване на елхата в Президентството на 7 декември, посланици на благородната кауза станаха част от Коледен фестивал за деца от кампанията.
Със специални коледни работилници се включиха Лиляна Боянова, Антон Хекимян, Мариана Векилска, Михаела Филева и Даниел Радойков, Николай Немигенчев и Кольо Минчев от MasterChef България.


Старт на събитието даде водещата на bTV Новините Лиляна Боянова с работилница за изработване на коледни играчки, където малчуганите имаха възможност да направят украса по свой вкус и да се забавляват.
„Важно е да вярваме в доброто и да подкрепяме Българската Коледа, защото това е начин да вдъхнем надежда на тези деца“, каза водещата на bTV Новините.


Пред водещата на „Тази събота и неделя“ Мариана Векилска, която им помогна да напишат писмата си до Дядо Коледа, децата споделиха не само какви играчки ще очакват от белобрадия старец, а и за какви пътешествия мечтаят.
За коледната атмосфера помогна и Антон Хекимян, който е един от най-дългогодишните посланици на благотворителната инициатива. Малките участници го познават от малкия екран, но на 7 декември водещият на „Тази сутрин“ чете коледни приказки заедно с тях пред елхата. „Коледният дух се крие и в коледните приказки – там е събрана цялата магия на празника от предишните поколения“, отбеляза водещият на „Тази сутрин“.


За вкусна Коледа допринесоха Даниел Радойков, Николай Немигенчев и Кольо Минчев от последния сезон на MasterChef България. Кулинарите помогнаха на децата да украсят коледни курабии и мъфини, а накрая заедно направиха и джинджифилова къща.
За настроението на Коледния фестивал се погрижи и новият треньор в следващото издание на „Гласът на България“ – обичаната поп певица Михаела Филева, която заедно с децата пя любимите им песни.
Тази година bTV не само подкрепя каузата на „Българската Коледа“, но и ще даде трибуна на благотворителния концерт на живо на 25 декември от 20 часа.