Водещият на „Денят започва” по БНТ Георги Любенов обяви, че е положителен за коронавирус и по тази причина си налага карантина в следващите 2 седмици. Така този уикенд той няма да води сутрешното предаване на националната медия. Неговото място заема Мариана Векилска. В обществената телевизия са предприети допълнителни мерки за дезинфекция на помещенията и студиата.

На всички членове на екипа на Георги Любенов са направени PCR тестове като се очакват резултатите. От началото на епидемията е засилен и контролът на достъп до предаванията и се следи строго за спазването на изискванията за носене на маски в общите помещения от служителите и гостите в сградата. Любенов няма симптоми и се чувства добре, но призова всички, с които е бил в досег, да се изследват. Тази сутрин излезе резултатът от рутинен PCR-тест, който си направих - положителен.

Нямам симптоми и се чувствам добре. Незабавно се самоизолирах и оставам вкъщи за най-малко 14 дни, както изискват противоепидемичните мерки. Горещо се обръщам към хората, с които съм бил в контакт в изминалите 5-7 дни, да си направят тест, за да бъдат спокойни. Извинявам се на тези, на които причинявам неудобства. С пожелание за здраве и до нови срещи в ефира на БНТ", пише Любенов.

Сред хората, които бяха призовани от Любенов да се изследват е и противникът на коронавирусната истерия доктор Атанас Мангъров, който обаче няма да си прави тест. „Както казах - всеки ден ние лекарите, аз също лапаме маркуча, не ме е страх. Знам, че бяхме много гости в телевизията, но това се случва всеки ден - около нас има над 200 вируса, мислите ли, че всичките ги разпознаваме ние докторите? Не, разбира се", обясни той. Сред гостите на Любенов през изминалия уикенд бяха министърът на туризма - Марияна Николова и бившият здравен министър - д-р Петър Москов.