Мариана Векилска е понижила значително стандарта си на живот откакто приключи с кариерата си на еврочиновник в Брюксел. Фотографите на Ретро засякоха бившата тв звезда да хвърчи по задачи из столицата със стара трошка, произведена през далечната 1995 година. Скромният опел на Мариана струва не повече от 900-1000 лева, коментират хора от автобранша. Очевидно на този етап журналистката, която в момента се води на свободна практика, не може да си позволи скъп автомобил.

Въпреки това тя не се срамува да кара стара и евтина кола, докато някои от колежките й от телевизията сядат зад воланите на мутренски джипове за по 100-200 хиляди лева.

От началото на годината Мариана отново живее в България, а през миналата седмица за кратко се върна на старото си работно място - бТВ. Тя бе гост-коментатор в предаването "Преди обед", а мнозина от зрителите трудно я познаха, защото визията й е коренно променена. Бившата ТВ водеща отново е загубила битката с килограмите и рязко е напълняла. Естетичните процедури, на които се подлага, са дали обратен ефект и лицето й изглежда подпухнало.

Суетата обаче не я е напуснала и докато тичаше от среща в среща, Векилска носеше в ръка червени обувки на висок ток, които сменяше с удобно маратонки по време на шофиране.

Според запознати Мариана в момента води преговори да се върне отното на екрана и спешно си търсела работа, защото финансовото й състояние не било никак цветущо. Най-зле й се отразил разводът с дългогодишния й съпруг Симеон Колев, който я изпъди от общата им къща и в момента Мариана мечтае да с купи свой дом. Докато беше в Белгия тя обитаваше квартира в престижен квартал в Брюксел, но приказката бързо свърши, след като я освободиха от сладкия пост там, пише Ретро.