Елена Алекси, която зрителите помнят от сериала „София-ден и нощ” едва на почина заради алергичен шок и липса на адекватна лекарска помощ в провинцията. За ужасното премеждие през уикенда разказа екранната Марина, която сега работи като моден дизайнер. „Днес се случи нещо много неприятно. Получих алергичен шок, без да съм имала някога каквито и да е алергии! Мъжът ми щото е черна нинджа запази пълно присъствие на духа и реагира като един истински боец. Грабна ме и ме метна в колата и газ с двеста до Искрец до единствения самотен кабинет, за който знаем че има там. Тука вмятам, че и аптека няма, това го знаем със сигурност. И изненада ... И кабинет се оказа, че вече няма ... Аз почти в безсъзнание междувременно изпадам в пълно.

Започвам да не мога да дишам, да говоря, подувам се цялата, почервенявам, очите ми се затварят от подуването и се наливат с кръв. Всичко се развива за някакви минути а придружаващите събития започват да стават истерични. Мъжа ми скача обратно в колата и докато се опитва да ме накара да остана в съзнание започва да кара със същата скорост до спешното в Своге. Пътя съм ви го показвала, по него с повече от 30 не може. Междувременно аз обръщам очите ...И успявам да чуя само някакви викове около мен от него и сестрите и лекарите в спешното ... Е оцелях след 4часа битка за живота ми! Тук искам да им благодаря на тези хора.

Щото въпреки системата са останали ХОРА! Щото спешното в Своге не е най-хубавото място на света.. Направиха всичко по силите си, за да ме спасят и да, това ме навежда на едни мисли, за една разрушена и порочна здравна система. За липсата на елементарни неща, като аптека поне в малките населени места. Дори не мога да си представя, колко ли хора са си отишли заради това. И колко са виновни хората, които са я опорочили, за да пълнят шкафчета и сейфчета”..