Никога не ми се е случвало да се влюбя в жена, призна Мариус Куркински по Нова телевизия.

Актьорът-режисьор обаче разкри, че дама му се е обяснявала в горещи чувства. "Веднага обясних, че е невъзможно да се получи между нас.

Важно е да бъдем честни и да не създаваме илюзии. Аз обаче осъждам и мразя гей браковете. Против съм деца да бъдат осиновявани от хомосексуални двойки. Иначе съм "за" подобни връзки", побърза да уточни Куркински. Той сподели, че вече е изживял голямата си любов.

Не желае повече да се влюбва, защото страстта му дава, но и отнема страшно много.

"Предупредих майка ми, че никога няма да има внуче, тъй като няма как да имам връзка с жена. Мама бе твърде интелигентна и ме разбра. Не мога да си простя, че не бях достатъчно дълго с нея. Изпитвам вина, че на младини не бях добър син и не се прибирах често вкъщи. Сега майка много ми липсва. Призовавам младите да казват на родителите си, че ги обичат, да слушат историите им, защото един ден ще загубят тази възможност", през сълзи сподели Мариус пред Валерия Велева. Сега той се чувства спокоен единствено в църква.

"Дядо ме заведе в храма, когато бях 5-6-годишен, и ме кръсти. Децата трябва да се кръщават, живеем в християнска страна. Въпреки че съм вярващ, не се чувствам достоен да говоря за чудото на Коледа. Обикновено на Бъдни вечер съм при приятели, за да не бъда сам на празника", призна театралът. Той обаче не може да постигне смирение извън сцената, виждайки действителността.

"Нощите ми са ужасни. Не мога да се отърва от бесовете в мен. Не искам да мисля за плътското и за удоволствията, плътта няма нищо общо с любовта. Чувствам душевно спокойствие, когато мина на светлата страна - в божия храм и в театъра", откровен бе режисьорът.

Заради това той режисира четиричасовия "Ревизор" в Народния - за да се отдалечи от демоните и да потърси спасение на душата си в "митарстването", пише в. "Стандарт".

Куркински ненавижда агресията. Той сподели, че се е изнесъл от апартамента си в центъра на София, след като станал жертва на крадци два пъти за една седмица.

"Страхувам се, не мога да се бия, а и не проумявам агресията." Молитвата на Мариус е просто "Отче наш". "Не трябва да бъдем многословни, когато се молим на Бог, защото той знае какво искаме още преди да сме го пожелали", е веруюто на режисьора.