Мария Бакалова, прочула се с превъплъщението си в образа на Тутар – дъщерята на главния герой във филма “Борат 2”, стана първата българка, получила номинация за престижните награди “Златен глобус”. Глобусчетата се считат за показател кой ще грабне „Оскар“, така че нашето момиче има абсолютно реални шансове за това. 24-годишната бургазлийката ще си оспорва приза с Мишел Пфайфър за “Френски изход”, Аня Тейлър-Джой за “Ема”, Кейт Хъдсън за “Музика” и Розамунд Пайк за “Много ми пука”.

"Борат 2" също така е номиниран за най-добра комедия на годината, а Саша Барън Коен получи номинация за най-добър актьор.
Съвсем очаквано стрийминг платформата Netflix, към която множество зрители се обърнаха по време на пандемията, завладяла целия свят, води с 22 филмови номинации и 20 телевизионни номинации.


Продукциите “Бащата”, “Манк”, “Земя на номади”, “Момиче с потенциал” и “Процесът срещу Чикаго 7” получиха номинации за приза в категорията за филмова драма. Призовете се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Церемонията за 78-мите награди “Златен глобус” ще се състои на 28 февруари и ще бъде предавана от две различни места – зала “Рейнбоу” в центъра “Рокфелер” в Ню Йорк и хотел “Бевърли Хилтън” в Бевърли хилс, пише БТА. Водещи на шоуто ще бъдат актрисите Тина Фей и Ейми Полър.