Бракът на фолк певицата Мария, който ще се състои на 17 януари, ще е незаконен, защото венчавките в храм-паметник “Св. Александър Невски“ са официално забранени.

Дружката й Азис пък, когото се похвали, че миньончето често кани на семейни вечери, изпорти на „Папараци“ всички детайли около събитието на годината.

Църковните бракосъчетания, както и кръщенета и опела в ,,Св. Александър Невски“ са официално забранени с решение на Светия синод от 1924 г.

Сред последните сватби в храм-паметника е тази на Наталия Симеонова и Денис Ризов. „Венчахме се в храма през 1999 г., преди да го затворят за такива церемонии...“, споделя телевизионната водеща.

Това е катедрален патриаршески храм, не обикновена църква и поради тази причина не са разрешени бракосъчетанията. Въпреки това изключение от правилото винаги има. Необходимите условия са дебели връзки и петцифрена сума, разкриха пред “Всеки ден“ запознати, пише HotArena.net.



За да може любимата му Мария да се омъжи в желаната от нея църква, годеникът й Християн Гущеров вече е впуснал всичките си контакти.

,,Големците плащат само на ръка, така че хем да няма доказателства, хем… сещате се сами. Брак тук е грубо нарушение на синодалното решение, но се случва“, издава източникът ни в расо.

,,Всеки ден“ научи, че на брачните двойки, които са венчани тайно в „Св. Александър Невски“, не е издаван официален документ с печата на храма и гербова марка. Най-често се използват свидетелства, набавяни от други църкви, предимно от провинцията. Брачните документи, които дават на младоженците, са нередовни, разясняват хора, които са запознати със свещеническите дела.

В последния си брой предаването ,,Папараци“ по Би Ти Ви показа поканата за сватбата на Мария и Християн Гущеров. Водещата Николета не разкри кой е предателят, който е предоставил личната си сватбена картичка за събитието, ала ,,Всеки ден“ узна, че източникът е Азис. Макар да е един от най-близките приятели на Мария, фолк кралят не се е посвенил да услужи и на Николета.