Фолк изпълнителката и бившият ѝ съпруг Димитър Андонов са стоплили отношенията си, след като дълго време между тях се усещаше нестихващо напрежение, разкри самият той пред списание ''Блясък''.

''В момента с Мария сме в прекрасни отношения, дори по=хубави от времето, в което бяхме заедно. Всеки е поел по своя път и двамата сме щастливи'', призна бизнесменът. Преди да стигнат до този момент обаче Мария и Митко преминаха през редица перипетии. Малко след Коледните празници певицата разкри, че с бившия ѝ съпруг не си говорели от близо 8 месеца, след като се разделиха, а единственото, което ги свързвало било дъщеря им Марая.

Сега двамата са преодолели дразгите и като зрели хора и родители успявали да поддържат отношения по-добри и от времето, когато бяха семейство.

В историята си като съпрузи Мария и Митко преживяват много трудни моменти, някои от които довеждат връзката им до истинска криза. Няколко месеца след като си казват ''да'', двамата вече са на прага на раздялата.

''Със съпруга ми имахме година и половина семеен живот, дълго време бяхме двойка и през цялото време искахме много да имаме дете. Преминах през няколко процедури, които са с цел зачеване, но не са ин витро. Моят мъж нямаше проблем и дори не бих го нарекла проблем. Просто известно затруднение'', споделя през 2008г. изпълнителката пред списание Story за първия труден момент в брака си.

''Никой не иска да загуби онзи, когото обича. С всеки изминал път, в който не се получаваше, губех надежда, губех емоция, с която градяхме връзката си, и още по-важното - виждах разочарованието и в своя поглед, и в очите на човека до себе си'', разкрива звездата.

Следват 3 години на щастлив семеен живот, в който проблемите бързо се забравят - ражда се дълго чаканата им дъщеричка Марая  и двамата се отдават на неповторимата емоция да бъдат родители. Мария и Митко са обявени за една от най-харесваните двойки у нас - те са влюбени, известни и богати. Андонови също не оспорват, че са щастливи и нямат никакви разминавания помежду си.

Розовата приказка обаче не продължава дълго и през 2011г. започва да се говори, че бракът им е пред разпад. Тогава в интервю за ''Блясък'' певицата отрича това да е истина, но загатва предстоящите събития, като споделя, че отношенията им отново са в криза. ''Не бих искала да понасям критика, ако бракът ми не оцелее. Пак казвам, аз съм човек като всички останали и с това, което казвам, си ''връзвам гащите'', обяснява изпълнителката.

Само няколко месеца по-късно тя официално обявява, че слага край на отношенията си с Митко, защото има право да бъде щастлива. Малко по-късно тя представя и новия човек в живота си - депутатския син Християн Гущеров.

Днес Мария е истински влюбена и не се притеснява да демонстрира чувствата към новата си половинка. Митко пък се появява на партита с непозната брюнетка, която изглежда е новата жена пленила сърцето му. Бившите съпрузи избягват да говорят един за друг пред медиите и се опитват да продължат живота си поотделно. Единствената причина, която ги кара да се обръщат назад, е плодът на тяхната любов - Марая, която всъщност ще ги свързва завинаги.

Предполагаеми причини за развода на Мария и Митко има много. Къде обаче се крие истината и възможно ли е изчерпването на връзката да доведе до края на един 5-годишен брак?

Зложелатели неведнъж тиражират версията за изневяра на певицата. Името ѝ е забъркано с няколко популярни мъже. Тя обаче е категорична, че между нея и бившия ѝ съпруг никога не е имало трети човек и не това е повод за раздялата им.

Митко също е обвинен в афера с моделката Виктория Джумпарова, която е посочена като причина за разпада на семейство Андонови. Тази версия обаче също не намира потвърждение - и Мария, и Виктория отричат слуховете.

Финансовото положение на Андонов е фактът, че кризата не подминава и неговия бизнес, е следващата теория за краха на отношенията му с фолк певицата, тъй като според злите езици, тя има нужда от пари, за да финансира проектите си, а Митко вече не може да ѝ ги осигури.

Мария заявява, че влага в песните и клиповете си свои средства.

Едно от най-зловещите предположения за раздялата на двойката, разпространено от жълтата преса, е това за съществуване на домашно насилие в семейството им. Твърди се, че Митко бил болезнено ревнив и често посягал на миньончето. Тя обаче криела това дори от приятелките си и избягвала да се появява насинена пред тях, за да не я питат какво се е случило. Отдавала ревността му на любовта и мислела, че щом ѝ посяга значи я обича.

Последната версия пък твърди, че Мария и Митко се разделят, защото той започва да се държи особено грубо със сестраѝ и майка ѝ.

Единствената причина за раздялата обаче, която Мария заявява официално пред медиите, е, че не се чувствала щастлива и обичана в брака си.

Въпреки всичко, което се изписа и изговори за връзката им, Мария и Митко доказаха, че могат да си простят и да продължат напред с живота си, без да таят горчилка или да изпитват гняв един към друг. А фактът, че сега отношенията им са по-добри отвсякога, показва, че и двамата са превъзмогнали егото си в името на своето дете.