Едно от най-колоритните семейства в българския шоубизнес се разпадна за втори път и сега май е завинаги.

Шантавата водеща Мария на последния сезон на „България търси талант" и актьорът Силвестър Силвестров вече не живеят заедно и обмислят да започнат процедура по развод, научи „Всеки ден".

Причината за разрива е, че колкото и да са опитвали да си простят взаимните изневери, заради които се разделиха за кратко миналата година, и двамата не са успели. „Точно когато си мислиш, че си простил всичко и си забравил, лошите спомени нахлуват в главата ти и те карат да казваш и правиш ужасни неща", споделила Мария пред близки приятелки. Втората раздяла е осмислена и от двамата и е по взаимно съгласие.

Първия път семейството се разпадна заради широко афишираната любовна връзка на Силвестър с титулуващата се като писател и сценарист Ангелина, която е бивша съпруга на победителя в „Биг Брадър 4" Георги Алурков. Двамата се запознават покрай общ работен проект и любовта им пламва бързо. В интервю от този период актьорът разкри, че всъщност не амбициозната Ангелина е причината за раздялата му с Мария, а нейна паралелна връзка с друг мъж. Синеоката леко странна чаровница обаче не призна публично за съществуването на друг мъж в живота й. В крайна сметка обаче Силвестър и любовницата му се разделиха и той се събра със съпругата си.

„След 12 години брак се случват разни неща между вас, които не са необичайни. Хората спират да си говорят в един момент, твърде са заети. Отдалечават се. Но слава Богу, всичко това е преодоляно. Измела съм тези неща с голямата метла. Щастливи сме", сподели Мария след сдобряването. Щастието им обаче бе помрачено от миналите грешки. Синът им Давид е наясно със ситуацията и приема мъдро раздялата на родителите си. Въпреки развода Мария ще запази фамилията си, защото в шоубизнеса името й вече е търговска марка.