Водещата Мария Игнатова не е пожелала да приравни дипломата си и в българските протоколи се води, че образованието й е основно.

След завършването на осми клас, половинката на Димитър Рачков се записала в програма за разменно обучение в чужбина.

От организацията я разпределили в семейството на чилийци в Додж Сити. Там Игнатова е живяла повече от прекрасно - отношението на домакините към блондинката било досущ като това към техните собствени деца.

След като завършила Марчето от „Пълна лудница“ се завърнала в България  с диплома от САЩ. За да не пропилее една година в приравнителни изпити, тя и родителите й решили да кандидатства отново извън граница, тъй като тук не й признали американската диплома. Насочила се към Холандия. Първоначално изучавала моден мениджмънт, но групата в специалността се разпаднала и Мария продължила в частен колеж, където учи три години, пише в. „България Днес“.

Днес тя споделя, че все още не е завършила. Към холандското си обучение трябва да прибави и една година стаж. Силно се надява, че там ще признаят за такъв сегашната й работа в телевизията.

Когато Мария Игнатова се завърнала в България, чрез конкурс била избрана за водеща на предаването „Втори тото шанс“.

За кратко е била и певица – има три записани парчета – „Не ме търси“, „Невъзможно“ и „Искаш“.

В момента освен, че сменя водещите Рачков и Зуека в „Господари на ефира“, тя  партнира на Алекс Раева в представянето на участниците в новия „Х-фактор“, пише hotarena.net.