Мария Игнатова, Димитър Рачков и продуцентът на "Глобал филмс" Магърдич Халваджиян ще съдят Волен Сидеров за клевета. Най-вероятно всеки от тях ще заведе отделно дело.

"Не за един лев, а за доста сериозна сума ще го съдя. Мария и Рачков също ще заведат дела. Днес (вчера - б.а.) имаме среща с адвокатите на компанията. Парите, които ще получим от Сидеров като обезщетение, защото съм сигурен, че ще го осъдим, ще дадем за кауза. С тях ще помогнем на хората, които излизат по площадите на протест", каза Халваджиян.

Припомняме, че Волен Сидеров предизвика грозен скандал, след като нарече тв водещата "проститутка" в ефира на партийната си телевизия "Алфа".

*Мария

"Тя е дама, жена, как се чувства от подобна квалификация", каза Халваджиян.

Димитър Рачков също е засегнат, защото живее на семейни начала с Игнатова.

"Най-големият абсурд е, че този човек е шеф на етичната комисия в Народното събрание. Довечера (снощи - бел.ред.) в "Господари на ефира" ще излезем с изявление. Не може това да бъде лицето на българския политик", каза Рачков и допълни: "Чувствам се омерзен. Мария ще го съди, аз също - за нанесени морални щети. Всеки трябва да си носи последствията от казаното, най-вече един български политик. Минаха се всякакви граници. Категоричен съм, че не трябва да му се обръща повече внимание."

*Мария и Рачков

Магърдич Халваджиян, собственик на продуцентската компания "Глобал филмс", бе наречен от Сидеров "измекяр", който "се гаври по поръчка на Бойко". Депутатът всъщност обиждаше предаването "Господари на ефира", което показало забавни скечове по повод масата, с която Сидеров бе пазен на един от протестите. Продуцент на тв шоуто обаче не е Магърдич Халваджиян, а брат му Джуди Халваджиян и неговата компания "Глобал вижън". "Не едно нещо, серия от материали сме пускали за безумното му държане с журналисти", каза Джуди Халваджиян.

Засега братът няма намерение да завежда четвърто дело срещу народния представител. Твърди, че сатиричното шоу ще продължи да показва поведението и възпитанието на политиците ни.

Очакваше се снощи Волен Сидеров да прати открито писмо до Мария Игнатова. Тв водещата не бе открита за коментар, тъй като през целия следобед снимаше изданието на "Господари на ефира", което бе излъчено снощи, пише 24chasa.bg.

*Волен Сидеров