Певицата Мария Илиева е сред творците, които са силно засегнати от пандемичната обстановка и в откровено интервю за новото специализирано здравно издание GenicaNews, на чиято корица е именно тя, споделя как преминава през този период.

"В началото ми стана приятно, че ще имам време за почивка, концентрация, творчество, че ще мога да прекарвам времето си със сина ми, но признавам, че в един момент изолацията ми дойде в повече. Човекът е социално същество и е заложено в природата му да бъде част от общество. Още повече, аз като артист имам нужда от изявите си пред хора, черпя енергия и вдъхновение от срещите си с публиката", откровена е Мария.

Тя допълва, че гледа на ситуацията с периодичните локдауни като на едно изпитание, стиска зъби и вярва, че скоро нещата ще започнат да се завръщат към нормалното,защото според нейната философия от това зависи не само физическото, но и психическото ни оцеляване.

Мария Илиева също така обръща фокуса и върху превенцията на женското здраве, която от години e приоритетна тема и не бива да остава в сянката на COVID - 19: "Профилактиката е най-умното решение за добро здраве. Два пъти годишно си правя пълни медицински изследвания, посещавам гинеколог и мамолог."

В новия брой на GenicaNews, чийто издател и маркетинг директор е популярният професионален танцьор и хореограф - Атанас Месечков, голям акцент има COVID - 19.