Бавно, но сигурно Мария Илиева губи гласа си. Певицата от години злоупотребява сериозно с цигарите, а откакто е на зверска диета за отслабване, е започнала да пуши още повече, за да притъпява глада. Това е на път да отнеме завинаги иначе кадифения й тембър.

В музикалните среди е ясно, че ако искаш да запазиш гласа си, трябва да се пазиш от тютюна. Затова Лили Иванова например не се докосва до цигара, а Мадона забранява да се пуши дори и на концертите й на открито. За Мария Илиева обаче подобни правила не важат. Тя от малка е свикнала да прави само това, което иска. Ето защо никой не е в състояние да я убеди, че гласът й страда от страстта й към цигарите.

„От известно време е започнала да пее все по-дрезгаво. Скоро може да си съсипе тотално тембъра и да почнат да я бъркат с кръчмарските певици", притесняват се колеги на Мария.

Особено разтревожена от промяната била майка й Ваня, която е диригент на хор „Космически гласове". От години жената се грижи за дъщеря си почти като прислужница и е посветила живота си на нейната кариера. „Ако Мария съсипе гласа си, Ваня няма да го преживее", смятат приятели на диригентката.

Певицата обаче толкова се е самозабравила в мнението за самата себе си, че отказва да се вслуша в каквито и да е съвети. „Аз най-добре знам какво ми вреди и какво ми помага", отсича новоизбраният член на „Х Фактор", музикалното риалити, което започва през септември по Нова тв.