След като застана пред камерите за „Столичани в повече“, Мария Илиева отново показва актьорски потенциал – този път с роля в новия български филм „Грешници“. Поп иконата заснема сцените си в режисираното от Симеон Комсалов заглавие, в рамките на само една нощ. Нещо повече, освен с присъствие на големия екран, изпълнителката на „Нищо“ се включва в продукцията и с песен в саундтрака.

Ето го и накратко сюжетът – бивш полицай се изправя лице в лице срещу бивш затворник, а между тях стои едно момиче. Никой не иска сблъсък, но накрая той е неизбежен. Всеки трябва да направи своя избор. И някой трябва да загуби обявяват от екипа на продукцията.

Сред актьорите, които ще познаем в „Грешници“, са още Димитър Терзиев, Тодор Танчев, Петър Генков, Николай Върбанов, Николай Йовин, Петър Върбанов, Веселин Калановски и Николай Ишков. Любопитен факт е, че първият вариант на сценария, дело отново на Комсалов, се появява още през 90-те години, като оттогава досега е претърпял над 10 редакции, пише в. "Монитор". Целият снимачен процес на филма е продължил само 12 дни. „Филмът е заснет без никакво държавно финансиране, с безвъзмездната работа на целия екип и с помощта на спонсори“, казват още от екипа. Премиерата на „Грешници“ е заложена за 15 февруари.