Мара Отварачката слиза от сцената. Фолк певицата се включи в Инстаграм, където призна, че слага край на 20-годишната си кариера. Заралийката повече няма да пее, но ще напише книга за живота си.

"Причината, поради която тази вечер потърсих вашето внимание, е, че от известно време мисля, че аз и сцената си дадохме най-доброто. Аз съм на 38 и връзката ми с вас заема по-голямата част от живота ми. В една от най-хубавите си години - и като песни, и като преживявания, взех сложното решение да се разделя като цяло с музикалната сцена. Към този момент усещам нещата по този начин. За тези 20 години успях да ви дам своя максимум. Заедно постигнахме много, заедно, защото вие сте моята мотивация. Ако кажа, че дължа всичко на себе си, ще излъжа. Това не е никак лесно за мен. С помощта на много мои приятели и партньори, с които ще работим заедно, ще сложа едно ново начало в живота си, изпълнено с нови предизвикателства", заяви Мария през сълзи, цитирана от Lupa.

Звездата изтъкна, че се разделя с "Пайнер" с най-добри чувства и решението й да се оттегли не е провокирано от конфликт. Тя определи Мария и Митко Димитрови като свое второ семейство и изрази благодарността си към тях, казвайки, че те са я създали като артист.

Певицата ще направи собствен канал в YouTube. Фолк дивата възнамерява и да напише книга за живота си, защото вярва, че той е изпълнен с достатъчно интересни и вълнуващи преживявания.