Мария е сред топ изпълнителките в попфолка. За отминалите близо 16 години, отдадени на най-популярната музика у нас, звездата на "Пайнер" казва, че са били изпълнени както с много радостни мигове, така и с немалко преодолени трудности.

Въпреки многобройните хитове в репертоара си, успешните периоди и признанието на публиката, Мария досега не е печелила приза "Певица на годината". Категорична е, че наградите са важни за всеки един изпълнител, защото са силна мотивация.

"Наградите имат особен смисъл за всеки един от нас. Те са един мотив да продължиш да работиш, да твориш, една оценка на всички около теб. Някак си с времето свикнах с мисълта, че след като нещата ми вървят, може би нямат основателна причина да ме мотивират. Явно аз драпам достатъчно, това е в кръга на шегата /б.а. смее се/. Някой път ми е ставало много тъжно, само че аз съм от хората, които първо се самокритикуват и след това обвиняват, даже напоследък почти не ми се е случвало да обвинявам никого. Винаги намирам яка критика за себе си и си казвам: Догодина повече" - споделя тя в "Открит микрофон", пише signal.bg.



Актуалната певица прави успешни проекти, в които влага цялата си творческа енергия и любов, а за това дали й се искало да получи наградата "Певица на годината", не крие:

"Искало ми се е! Всеки един, който каже, че не му се е искало, това означава да излъже. Категорична и сигурна съм в това! Но наградата все пак е една, няма как всички да я вземем тази награда... Ако не в този живот, в другия ще я получа! Аз ще продължавам да драпам.../смее се/. Най-важното е тези песни, които правя, да ви бъдат любими. От това по-голяма награда за какво да говорим...".

Вижте какво още сподели Мария в "Открит микрофон" с Емилия Стоянова: