Фолк певицата Мария бяга от „Пайнер“.

Изпълнителката и съпругът й са основали своя музикална компания, чрез която да развиват кариерата на фолк звездата.

Компанията е именувана „МХГ“ и е с предмет на дейност записване, издаване и разпространение на аудио- и видеопродукти, продуцентска, импресарска и мениджърска, издателска и други дейности, пише „Всеки ден“.

Най-вероятно Мария ще каже сбогом на Пайнера в края на годината, когато изтича договорът й и той няма да бъде подновен. Причината, Мария да напуска „Пайнер“ е недоволството от условията, при които работи. Певицата се сърди, че не е награждавана с престижните отличия, а обикновено получава мижави утешителни награди.



„Аз правя най-хубавите и най-скъпите клипове, имам по няколко хита всяка година, пък излиза, че съм си клатила краката и изобщо не съм пяла. Винаги едни и същи обират наградите“, подскача от яд тя. Брюнетката беснее и по друга причина — толерират се други изпълнители, докато нейните песни отиват на заден план. Още по-раздразнен е Християн Гущеров, тъй като той налива в кариерата на жена си астрономически суми, но без никакъв резултат.

Гущеров плаща по 15 бона само за клип, а отделно поема разходите по дрехите, музиката, текстовете и други подробности. Бизнесменът изчислил, че всичко това, заедно с таксите, които плаща на Пайнер, за да въртят клиповете на жена му по „Планета“ би му излязло по-евтино, ако имаше собствена продуцентска компания.

Още повече, че брюнетката почти не ходи по участия, а от малкото, на които се явява, Пайнер прибират половината хонорар. Самата Мария също смята, че е по-лесно да управлява собствена музикална компания, вместо да остава при димитровградския бизнесмен.

От 2014 г. чалга дивата е студентка в НБУ, където изучава „Музика“ при Етиен Леви, а втората й специалност е „Продуцентство“ и се надява да привлече млади таланти в новата си компания, както и някои утвърдени имена в бранша.