Eдин от най-драматичните моменти в живота на фолк певицата Мария настъпва, когато тя е ученичка в гимназията и й предстоят изпити за прием в Музикалното училище в Стара Загора, когато се сблъскала със смъртта очи в очи.

Мария не била от най-сръчните и успяла да съсипе цялата токова инсталация в дома си само с едно докосване, споделя Галерия. През тялото ѝ минало силно електричество и тя се сгромолясала на земята като узряла круша.

Не можела да се добере нито до телефона, нито да извика помощ, а търпеливо чакала майка ѝ да се прибере и да ѝ окаже първа помощ. Когато майка й се прибира, изпаднала в ужас и веднага откарала щерка си в болница, мислейки си, че не ѝ остава още много време. Докторите стабилизирали миньончето, но казали, че ръцете ѝ ще останат парализирани около година и няма да може да извършва дори елементарни действия.

Новината съсипала Мария, която тъкмо щяла да постъпи в Музикалното училище, където присъствието е задължително, както и уроците по пиано, цигулка или друг инструмент. Проблемът с опорно-двигателната система на чалгаджийката я принудил да завърши обикновена гимназия и едва преди няколко години решава да изпълни мечтата си.

Източник: slava.bg, сн.: Фейсбук