13.01.2013 година ще бъде паметна за фолк дивата Мария, и то не само защото навършва 31, но и заради новия албум, който трябва да излезе точно на тази дата.

Тя символизира не само рождения й ден, а и стартът на кариерата й. Точно преди 13 години, през далечната 2000 година, фолк дивата Мария сключва договор с Пайнер и започва да пее под шапката на компанията.

Днес, 13 години по-късно Мария смята да отбележи двата повода с един нов албум и празничен самостоятелен концерт. „Много се вълнувам. Работата е тежка, но предчувствам триумфа, който ме очаква през следващата година. Всичко това правя за вас и само за вас“, разкрива певицата пред феновете си.

Албумът се казва „XIII” и съдържа 12 от най-любимите парчета в нови live версии и една песен бонус, общо 13... Големият бенд и вокалите, които работят по проекта, феновете ще могат да видят и чуят на живо на концерта.

Певицата вече промотира част от парчетата и феновете ги обожават.

Припомняме, че още преди 13 години, когато изгря звездата на Мария, тя тръгна буквално с летящ старт. Парчето „Спомен“ е емблематично за певицата и след него тя започва да прави хит след хит.

С годините Мария се развива и усъвършенства, за да стигне до нивото, когато не й е необходимо да пее по задимените кръчми и по частни партита. Певицата вече се занимава с музика само за удоволствие, прави нови парчета и клипове, докато Християн Гущеров се грижи за благоразположението й.