Познатата от „Шоуто на Канала” и превъплъщението й като Мама Божка, актрисата Мария Сапунджиева ще бъде водещ на пищната церемония по избора на Царица на виното в Старосел. Красавицата, коронясана като вестителката на плодородието и добрия урожай ще даде начало на празниците с ритуално мачкане на грозде. В деня на празника, които  традиционно събира любители и професионалисти в създаването на божествената напитка в първата неделя от месец септември, организаторите са предвидили провеждането на атрактивни съпътстващи събития.

Био-базар, алея на занаятите, конкурс за най-добра обредна питка и представяне на традиционни народни носии от Добруджа, Родопите, Пирински, Тракийски и Шопски региони, са само част от честванията на древния култ към  виното и бог Дионис. Виното – плод на знание и опит, направено с любов и дръзновение, оставено в дар от траките ще бъде на почит в този ден, в който от антични времена дедите ни празнуват плодовете на лозята.


Именити гости, журналисти, светски личности и представители на ресорните министерства ще се потопят в красотата на празника на 9-и септември, неделя от 11.00 в Комплекс за винен и СПА туризъм „Старосел” в с. Старосел, община Хисар, област Пловдив. Домакините са подготвили впечатляващи изненади, винени дегустации от едноименната винарна, на които посетителите ще се насладят в осъвременения Храм на виното, възроден от управата на комплекса и намиращ се в атрактивния комплекс. Идеята е вдъхновена от  най-големия тракийски култов храм, намиращ се в близост до селището.

В двора на комплекса се намира автентична каменна вана за вино. В нея, новоизбраната Царица на виното ритуално ще даде старт на честванията на плодородието.
Вакханките са митичните спътнички на бог Дионис. Култът е свързан с екстатично божество. Най-древните форми на култа към бог Дионис идват от Тракия., Именно в земята на древните траки с пресъздаване на автентичните народни чествания ще започне гроздобера в Старосел.
Жени Калканджиева и Ива Екимова ще са част от  журито, което ще избере Царица на виното в Комплекс за винен и СПА туризъм Старосел.