Фолкпевицата Мария се покри, след като стана ясно, че със съпруга й Християн Гущеров вече не живеят заедно.

При опит на „Монитор” да се свърже с нея, на дългогодишния й номер отговори мъжки глас, който обясни, че звездата вече не отговаря на този контакт.

Това индиректно потвърди подозренията, че приказката й с милиардерския син е приключила и за да избегне медийната офанзива за коментари по казуса, Мария е прехвърлила телефона на приятел. Според спекулациите чаровното миньонче се е изнесло от семейния им дом в „Бояна” преди три седмици.

Вероятна причина за краха на брака им е предизвикателното поведение на изпълнителката на „Да ти дам ли малко” в последните месеци. Тя често бе укорявана от фенове, че въпреки че има 9-годишна дъщеричка, продължава да заголва бедро във фотосесии и видеоклипове.

Близки до двойката разкриват, че това е причината Гущеров да се реши на крачката за развод. Бизнесменът искал да води кротък семеен живот и не желаел името му да бъде свързвано с пошлото поведение на Мария.

Фолкпевицата и Гущеров се венчаха навръх рождения ден на Мария на 13 януари 2015 г., а няколко дни по-късно отпразнуваха повода на пищна церемония в столичен хотел.

Още преди да си кажат заветното „да”, певицата стана съдружник в бизнеса на милиардерския син, включващ застраховане, хотелиерство и ресторантьорство, а след развода се очаква да получи обезщетение от близо 2 милиона. Мария няма подписан предбрачен договор с Гущеров и неведнъж е коментирала, че няма финансови претенции към него.

„Ако някой е решил да направи нещо за мен и детето ми, не е необходим нито брак, нито подпис. И обратно... ако някой е решил да ти вземе всичко, има много начини да го направи”, категорична е заралийката. Това е вторият брак на Мария, след като през 2011 г. се разведе с друг бизнесмен – Димитър Андонов. Именно той е бащата на момиченцето й Марая, което Гущеров отглеждаше като свое. С певицата до последно се надяваха да се сдобият и с общ наследник, но това така и не се случи.