Водещата по БНТ1 Мария Силвестър споделя какво си пожелава за новата година и с какви проекти се е заела.

- Мария, как са мъжете в твоя живот?
- Както винаги са на първо място и се чувстват добре по този повод, тъй като са точно в моя живот. Постигнали сме с тях такова съгласие още от преди, така че всичко е наред. Благодаря за този прекрасен въпрос.

- Голяма част от българите са наясно как изкарахте Нова Година със съпруга ти Силвестър…
- Целият български народ видя. На всички им помахах по единично, надявам се са разбрали и са разтълкували тези махове от моя страна. Беше много приятно на площада, наистина едно от нещата беше да ти се случи толкова много положителна енергия да получиш от събралите се хора. Ние със Силвестър с изключително голяма усмивка приехме идеята да съобщим на целия български народ - "Честита 2012 година". Тази така фатална година и това 13-то издание на „Сцена под звездите”. Токова беше фатално, че нямаше как ние да не сме в центъра на това събитие. С много чувство за хумор възприехме това си амплоа.

- Ти си изключително смешен човек. Може ли да се живее без чувство за хумор?
- Не и няма смисъл. (смее се) Ако човек не се смее първо на себе си и после на всичко останало, няма как да възприеме сериозно живота. Човек, който се смее, знае много добре какво е и другото, ако си изследвал едното си наясно с останалото. Няма смисъл човек да се възприема толкова на сериозно и да дава толкова много път на егото. Има смисъл човек да осъзнае самия себе си и да държи сериозно егото за врата, но да не се отрича от него, защото сме станали това, което сме заради него.

- Силвестър също е изключително забавен. Коя е най-голямата ви смешка вкъщи?
- Ние! Най-голямата смешка вече е на 5 години и просто ни разказва играта. Синът ни Давид има такова удивително чувство за хумор, че всеки ден снася нова информация и много се смеем с него. Роди ни се достоен заместник.

- Кой е последният му хит?
- Нещо му се карах и го гледах много строго и той ми каза: „Мамо, моля ти се не ми пускай такива sms-и в очите.” (смее се) То всеки ден има хитове, аз вече почнах да им изгубвам дирите.

- Разкажи ми за новия ви съвместен филмов проект със Силвестър?
- Не мога да разкрия почти нищо, защото нямам позволение за това. Но е нещо много забавно, позитивно и е, личен проект на „Премиер студио”, това е студиото на Силвестър, той работи съвместно с режисьора Николай Мутафчиев. Актьорският състав е изключително интересен, аз също участвам във филма и ми беше изключително забавно. Това, което мога да кажа е, че става въпрос за смешен екшън, който се надявам през месец септември да е по кината. Трябва да се прави много изкуство и кино в България, независимо кой го съпортва или не го съпортва. Хората на изкуството са най-важните за облика на една страна, въпреки че тук са малко понатиснати, но има някакъв подем, което е много приятно. Българите имат нужда да виждат нещо свое. Призовавам да не се ограничават в позитивизма си по отношение на изкуството и да го приемаме такова каквото е. Иначе трябва само да седим и да цъкаме с език.

- Как се чувстваш в БНТ? Водиш едно доста по-сериозно предаване?
- А сериозно? Колко да е сериозно? Аз съм многопластов човек. Това, че се шегувам и се забавлявам не означава, че не съм сериозен човек, напротив имам социален поглед върху някои неща и собствено виждане. Много ми е интересно да общувам и ми се получава по някакъв начин. Това ме забавлява и ме удовлетворява на този етап.

- Нямате ли намерение да заведете Давид на зимна ваканция?
- Каква почивка? Имаме толкова много работа и детето е наясно. Той самият вече иска да ходи на кастинги да озвучава филми, иска да бъде актьор и много добре знае какво коства на артистите да са такива. Ние почиваме, когато нормалните хора работят и работим, когато нормалните хора почиват.

- Какво искаш да си пожелаеш за 2012-та?
- Да сме много здрави, отворени и да гледаме на света с третото си око!

Източник: bliasak.bg