Мария Силвестър признава в свое интервю, че се е занимавала с моделство заради парите и пътуванията.

Първоначално щурата брюнетка въобще не е мислила да се отдаде на подиума. Мария обаче била различен модел. Не ходила на партита и пропуснала голяма част от живота на колежките си.

„Аз бях толкова странен и шантав модел. Тогава никога не ходех на афтър партитата след ревютата, много късно разбрах, че голяма част от моделите ходят там, ей така, за да създадат връзки и да общуват.

На мен това не ми се е случвало, не съм ходила, не съм се занимавала с такива неща и съм пропуснала голяма част от този моделски живот. Аз си работех тази работа за пари и за да мога да пътувам из света”, признава пред „Труд” тя.



Парите и пътуванията са единственото нещо, което я карат да продължи да се занимава с мода.

„Тогава това беше единственото, което ме накара да продължа. Нямах никакво намерение да продължавам да се занимавам с моделство, ако малко след подписване на договора ми с „Ивет фешън“ не заминах в Труция и не изкарах толкова пари, колкото не бях виждала накуп.

Това естествено за едно момиче на 19, което изобщо не подозираше, че от моделството могат да се изкарват добри пари, беше изключителна новина и съответно лоша новина, защото зарязах ученето на право”, допълва още Мария.