На 12 май бе официалната презентация на забавно-документалната книга „22 истории със звезди” с автор Светослав Пинтев. Герои на книгата са имена като Бойко Борисов, Азис, Евгения Калканджиева, Бил Клинтън и др. Водещатата на „Училище за красота” в „Станция Нова” и доскорошно момиче на „Сблъсък” – Мария Велкова, също е една от героините в произведението.

Сексапилната водеща явно е заинтригувала автора, тъй като го е вдъхновила да й посвети цяла главата от книгата си. В нея се разказва за личния живот на красивата Мария, за работата й като държавен служител, както и за времето, прекарано в „Сблъсък” с Иван и Андрей.

Журналистът Светослав Пинтев с чувство за хумор споделя и други интересни истории, които помнят репортерските му тефтери.

Гледайте всяка събота „Станция НОВА” от 10:00 до 18:00 часа по Нова телевизия!

„22 истории със звезди” е забавна документална книга, която побира между кориците си историите, които помнят репортерските тефтери на Светослав Пинтев. Слави Трифонов, Бойко Борисов, Тодор Живков, Михаил Горбачов, Бил Клинтън, Андрей Луканов, Камелия, Азис, Евгения Калканджиева, Венета Харизанова, Елена Петрова, Христо Калчев, Росица Иванова са само част от героите в нея.

Книгата разкрива как: Бойко Борисов и Слави Трифонов са приятели и разследват заедно нападение срещу една от адреналинките от „Господари на ефира”; репортер нахлува с взлом в дома на Тодор Живков в един часа през нощта, прескачайки оградата; писателят Христо Калчев нищи силовите групировки, а Евгения Калканджиева е пребита жестоко; двама репортери се вмъкват нелегално в моргата, където попадат на голото тяло на Андрей Луканов; и как се снима убития Илия Павлов, преследвайки ковчега му по столичните улици.

Читателите ще научат още: как красивата актриса Елена Петрова се спасява по чудо от чудовищния атентат срещу Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 г.; дали слуховете за интимност на Мария от „Сблъсък” с Иван и Андрей са верни; какво означава от ръцете на Камелия древният символ среден пръст към Азис; как на 25 декември 1998 г. самият Дядо Коледа влиза при премиера Иван Костов със сурвачка за 5000 лева, а охраната не разпознава преоблечения репортер и още много вълнуващи истории, в които участват не само родни звезди, но и двама от най-значимите световни лидери: Бил Клинтън и Михаил Горбачов.

Няма как да ги побера всичките в тази книга. Много звезди сме, нали ви казвам…, сподели авторът по време на премиерата и обеща, че за тези, за които не е могъл да разкаже в тази книга, със сигурност ще го направи в следващата.

На премиерата актрисата Елена Петрова прочете част от историята, чиято героиня е. В нея авторът Светослав Пинтев става герой от нашумелия български филм „Стъклен дом” без дори да подозира за това. Малко преди да бъде изхвърлен от снимачната площадка, той разбира, че е провалил цяла сцена от филма, която се снима в мола, в стремежа си да изненада Елена, докато тя си избира чифт красиви обеци.

Но Пинтев не прекъсва само тогава снимките на филма „Стъклен дом”. Прави го отново, когато се обажда на Елена, за да потвърди участието ѝ на премиерата, сподели авторът, а гостите получиха информация в аванс, че това ще е първата история от следващата му книга.

Освен семейството на автора, сред официалните гости на премиерата бяха Васил Василев – Зуека, Любен Дилов-син и Параскева Джукелова (на снимката: Параскева Джукелова, Зуека и Елена Петрова) , които Пинтев предупреди, че ще са главни действащи лица в бъдещи негови проекти, както и настоящите герои Евгения Калканджиева, Росица Иванова, Мария от „Сблъсък”, Ралица Кирилова и д-р Николай Клинкачев.