Най-известната фадо певица в света Мариза започва турнето си за 2017 година от София!

На 24 март в Зала 1 на НДК тя ще се срещне с многобройните си почитатели у нас! В спектакъла ще чуем песни от най-новия ѝ студиен албум Mundo, както и някои по-стари и любими на българската публика хитове.

Паралелно с подготовката за турнето и напрегнатата студийна работа, португалката записа парчето Livre (“Свободна") съвместно с хаус гуруто DJ MastikSoul! Вече е готово и видеото към песента, която има амбицията да проправи пътя на класическото фадо към модерните нощни клубове.

„Livre има много силен и дълбок текст, но е напълно подходяща да се слуша и в клубовете. Това е песен, на която можеш да танцуваш, да подскачаш и да пееш“, казва Мариза. Запознанството ѝ с DJ MastikSoul датира още от гимназията, когато двамата правят първите си музикални опити. После талантите им ги отвеждат в съвсем различни посоки и жанрове.



„Мариза е наистина много голяма дива! Нямам думи да опиша какво музикално влияние има тя. Направихме песента Livre от първия път. Видя текста и го изпя ведната. Нямаше нито един фалшив тон, нищо! Всички бяха впечатлени. Работил съм с много талантливи хора, големи артисти, но тя е на едно друго ниво. Мариза е специална и несравнима“, споделя DJ MastikSoul.

DJ MastikSoul започва професионалната си кариера в началото на 90-те, живеейки едновременно в Португалия и във Франция. Досегът с различните култури, изгряващата електронна музика и африканските гени наследени от родителите му го превръщат в атрист с неповторим стил. В първите години се увлича по техното, но постепенно започва да черпи вдъхновение от хаус музиката, включвайки много перкусии и трайбъл. Вече 10 години DJ MastikSoul е едно от най-утвърдените имена на световната електронна сцена, участвал в колаборции с Tony Thomas, Tom Stephan, Grant Dell, Terry Francis, Nathan Coles, Layo, Circulation, Justin Drake от Peace Division и много други.

„Страхотно е когато можеш да работиш с човек, с когото ви обединява една и съща енергия. Тази колаборация беше голяма изненада за мен, но съм щастлива, че в крайна сметка приех предизвикателството. В тази песен гласът ми звучи по различен начин“, споделя кралицата на фадо музиката Мариза, която през миналата година получи третата си номинащия „Грами“ за албума Mundo.

Концертът се организира от „БГ Саунд Стейдж“, с медийната подкрепа на bTV, Dnes.bg, Go Guide, Actualno.com, Телеграф, Монитор, Offnews.bg, ViewSofia, Djambore.com, Stand.bg, Timeart.me, Trio.bg, Kafene.bg, Meloman.bg, Vibes.bg, Жената днес, ploshtadslaveikov.com и Момичетата от града.

Билети - в системата на Ивентим и в Билетния център на НДК.