Старата любов ръжда не хваща. Това правило важи с пълна сила за актьорите Марта Вачкова и Владо Пенев.

Двамата имали дълга и страстна връзка по време на следването си в НАТФИЗ. Тя обаче претърпяла крах. Въпреки раздялата си оттогава те са повече от добри приятели и разчитат един на друг за почти всичко.

„Докато бяхме във ВИТИЗ, бяхме гаджета с Мартина. Нямам идея защо не се оженихме с нея. Просто така се случиха нещата", разказа Владо Пенев за връзката си в предаването „Търси се" по Би Ти Ви.



Екранният комисар Попов има един брак зад гърба си, който след 10 години завършва с развод. От бившата си жена Мария Пенев има дъщеря Яна. Момичето е вече голямо и учи в Испания.

В момента нито Владо Пенев, нито Марта имат сериозни гаджета. И двамата са вече на по 55 години и колкото повече остарявали, толкова повече се тревожели, че са изпуснали шанса си да намерят подходящата за тях половинка.



„С Марта са заедно почти всеки ден. Даже по едно време живяха заедно. Какво по-лесно от това да споделят старините си заедно, след като се познават толкова добре?", разкриват приятели на Пенев. Преди няколко вечери Владо изненадал Марта, като къде на шега, къде сериозно паднал на колене и предложил брак на Вачкова. Тя била трогната от този жест и казала заветното „да".

„Марта винаги е била тайно влюбена в него и това негово предложение страшно я зарадва", разкриха запознати.
Двамата си обещали, че ако не срещнат човека с главно „Ч", докато станат на 65 години, ще се вземат и ще си живеят заедно, пише ''Всеки ден''.