Предложения за работа като медицинска сестра получава редовно Марта Вачкова.

„Обаждат ми се от истински болници извън София. Казват ми, че имат нужда от старша сестра и да заповядам, ако има желание”, разказа актрисата от „Откраднат живот” пред Нова.

„Напоследък героинята ми плаче много. Но е винаги от съчувствие към проф. Генадиев (Стоян Алексиев). Така е, с навлизането в критическата. Аз съм точно като нея. Чета си сценария вкъщи и си плача”, намигна още Вачкова.

Тя допълни, че е изключително радостна, че хората се припознават в героинята й в сериала.

„Много обичам да ходя да си правя изследвания, нищо че съм здрава. С възрастта станах хипохондрик. Но дори в болниците се обръщат към мен със „сестра Жекова”, което е наистина трогателно”, обясни още актрисата.

Заедно с колежките си Дария Симеонова и Ралица Паскалева са категорични, че всеки един случай, показан в „Откраднат живот” е реален. „Наистина можеш и с хипноза да внушиш на някого неверни неща, колкото и да не се вярва на зрителите”, каза Паскалева. В успеха на сериала тя се убедила, когато по време на лятната почивка фенове постоянно й писали с молба да разкрие дали героинята й д-р Стилянова ще оцелее след катастрофата. „Наскоро ми се случи и един мъж ме срещна с дъщеря си и ми каза: Заради Вас, докторе, тя реши да учи медицина”, смее се Ралица.