Марта Вачкова е молила приятелката си Дарина Павлова да ходатайства пред Силвио Берлускони и да я уреди с работа в негова телевизия, научи „Всеки ден".

Щерката на големия актьор Григор Вачков е близка с Мадам Мулти още от студентските години, когато двете учат заедно в НАТФИЗ.

Марта и дъщеря й Рада често почиват на Апенините по покана на Павлова. Освен това Вачкова гостува и на партитата на Дарина, на които присъства и бившият италиански премиер.

Както е известно, скандалният политик и вдовицата на боса на „Мултигруп" Илия Павлов изкараха бурна секс афера. Макар че 77-годишният Берлускони вече си има друга любовница, двамата с Дарина останаха добри приятели и се виждат редовно.



Именно на един коктейл, организиран преди две години за празника Свети Валентин, Марта е представена от Мадам Мулти на Силвио Берлускони. Експремиерът, който си пада предимно по невръстни дами, първо се поздравил с щерката на актрисата Рада, а после и със самата Марта. Тогава на Вачкова й хрумнало, че може да използва този контакт, за да се премести в Италия и да започне работа в телевизията на Берлускони. Тя помолила Дарина да лобира за нея пред близкия си приятел.

Според клюката Павлова любезно отказала на Вачкова с мотива, че в телевизиите на Берлускони се търсели малко по-друг тип водещи, а не Рубенсови дами. Дарина не успяла да вреди приятелката си в Италия, но пък често обсипва нея и дъщеря й със скъпи подаръци и й поема всички разходи по време на летните воаяжи в Милано и Сицилия. Вачкова обаче още мечтае да работи на Ботуша за бившия премиер.