Мартина Вачкова е особено горда майка – дъщеря й Рада Миладинова нареди със съученици първата си сериозна изложба в галерия „Юзина“ преди вечер.

Момичето завърши Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ в София с профил графика.

„Много сме благодарни на хората от галерията, че поставиха картините на децата в рамки, че ги изложиха и ще могат да се видят до 2 юли“, не скри вълнението си пред „Монитор“ актрисата. Самата Рада поясни, че ще продължи да се занимава с рисуване в Художествената академия, но само първите няколко години, а после ще продължи образованието си в чужбина.

Идеята за вернисажа е на учителите й и съучениците, които искали това да бъде същинският празник за завършването им, а не просто да се случи един абитуриентския бал. Рада участва със седем картини, а други от децата с по десетина. Марта признава със съжаление, че не пази детските рисунки на Рада, които един ден да й припомни.

Малко преди тази радост, звездата от „Откраднат живот” получила и много сериозно професионално признание. Постановката „Рейс“ на Сатиричния театър спечели Гран при за най-добро представление на международния фестивал на комедията в Македония.

Пиесата на Станислав Стратиев триумфира на Третото издание на феста „Гола месечина“ в Скопие. Режисьор на спектакъла е проф. Здравко Митков, а на сцената се вихрят още Тончо Токмакчиев, Александра Сърчаджиева, Михаил Сървански, Красимир Куцупаров, Светломир Радев, Петър Лъджев. Заглавието се състезаваше с още седем представления на театри от Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина.

„Моята роля е писана и играна от Георги Парцалев. Здравко я прекрои така, че да стане женска и да я играя аз. Много съм щастлива от това признание в Скопие – спектакълът ни е чудесен, но не му обърнаха внимание нито на аскеерите, нито на „Икари“-те. А в чужбина ни оцениха. Ние открихме фестивала, на самата церемония по награждаването не сме били. Така ни се зарадваха, толкова радушно ни приеха, създадохме приятелства. Играхме под открито небе пред 3000 души. Утре сме в Бургас в Дома на нефтохимика“, каза още дъщерята на Григор Вачков.