Главна сестра в болница. Това е ролята на актрисата Марта Вачкова в българския сериал "Откраднат живот" по Нова телевизия.

Оказва се, че Марта участва за първи път в български сериал. Живко Константинов посети сестринското отделение, за да се срещне с главна сестра Жекова. В ролята на сестра Жекова от сериала „Откраднат живот” е вечно усмихната Марта Вачкова.

„Това е първият сериал, в който участвам. Много харесвам българските сериали. Все си казвах, няма роля за мен, няма за какво да мечтая. Няма за какво да съжалявам. И когато Евтим Милошев и Христина подготвят такъв сериал и специално за мен подготвят роля, много се зарадвах. Защото докато я пишат, си представат, че героинята съм аз”, разказа актрисата Марта Вачкова.

И споделя: „Добре, че не съм операционна сестра, защото там е голямата кръв. Преди да започне сериалът, почти всички артисти ходихме в Александровска болница, за да видим истиснки операции! Бях си взела стол, за да не ми стане зле. Оказа се, че и лекар мога да стана. Не припаднах!”, казва горда Марта Вачкова.