Мартин Карбовски готви своето триумфално завръщане в Нова телевизия.

Той си тръгна изненадващо от медията през януари 2013 г., ще се изявява отново на екран именно там въпреки съдебните дела, които се водят срещу него от бившите му продуценти.

В момента се уточняват последните детайли около новия договор на водещия, пише "Всеки ден".

В началото на миналата година Мартин набързо реши да отиде в ТВ7 и се изпокара жестоко с Нова тв и най-вече с продуцентите си „Телеман". Въпреки железния си договор Карбовски успя да се трансферира в конкурентната тогава телевизия, която канеше журналисти и лица на други медии на килограм, при това срещу космически възнаграждения.

Според лидера на „България без цензура" Николай Бареков, който тогава бе изпълнителен директор на ТВ7, Мартин е получавал 140 000 лева месечно за двете си предавания.

„Телеман" обаче успяха светкавично да реагират на изневярата на Мартин и в стола му в Нова телевизия седна Сашо Диков.

Бившите му вече продуценти заведоха дело срещу Карбовски за над 1 млн. лева, тъй като според тях авторските права над продукциите му били техни. Дали е така, предстои да реши съдът.

След финансовия крах на ТВ7 Мартин остана единственият с две продукции в ефира й, но преди два месеца се отказа да работи без пари . Оттогава тихомълком между него и Нова тв тече бавен, но сигурен процес по сдобряване.

В момента за Карбовски се търси място в съботно-неделния ефир, но тъй като е ясно, че „Телеман" няма да простят измяната, Мартин ще се завърне в телевизията, измествайки някое от настоящите лица. Според запознати с кухнята на медията със стола си ще се раздели или Сашо Диков, или Ани Салич.