Мащехата на Мел Гибсън подаде молба за налагането на ограничителна заповед срещу актьора.

Жената, чийто развод с бащата на Гибсън се оказа твърде тежък, твърди, че Мел е агресивен и е склонен към насилие, пише inews.bg.

Теди Гибсън твърди, че актьорът трябва да се научи да контролира гнева си, съобщава Reuters.

Мащехата се ожени за бащата на звездата през 2001 г., но нещата между двамата не потръгнаха в правилната посока. В крайна сметка се стигна дотам, че Теди подаде молба за ограничителната заповед във Върховния съд в Лос Анджелис. Съдебното заседание е насрочено за 25 юли.

"Мел достигна ново дъно през последната година, включително актове на домашно насилие срещу 78-годишната си мащеха”, гласят съдебните документи.

Обвиненията са, че Гибсън крещи на мащехата си, когато тя поставя под въпрос предпочитанията си за медицинското лечение и грижите за неговия 93-годишен баща.

През юни Джон Гибсън подаде молба за развод със съпругата си, твърдейки, че двамата имат непреодолими различия. Теди твърди, че не знае за какво става дума, но се нуждае от ограничителна заповед, за да може да поговори със съпруга си, без присъствието на Мел Гибсън.

Тя се опасява, че актьорът манипулира баща си и го настройва допълнително срещу нея. От своя страна, говорителят на актьора не пожела да коментира случващото се.

Това не е първият път, в който проблемите на Мел Гибсън с контролирането на гнева излизат на дневен ред. През 2006 г. той бе спрян от полицай в Калифорния за шофиране под влияние на алкохол. Вместо да понесе последствията, актьорът се впуснал в тирада от обиди, включително направил няколко антисемитски изявления.

От известно време той и бившата му приятелка Оксана Григориева водят жестока битка за попечителството над дъщеря си. В медиите се появиха записи от телефонни обаждания, от които ясно се чуват виковете на Гибсън и писъците на Григориева.

През март 2011 г. актьорът призна в съда, че е ударил половинката си по време на семеен спор.