Звездата на българския волейбол Матей Казийски сподели, след като стана ясно, че е подновил договора си с шампиона на Италия, Европа и света, че не може да бъде някъде другаде освен в Тренто.

"Щастлив съм от подновяването на договора. Президентът Диего Мосна искаше да направи тази изненада на публиката, като обяви новината няколко минути преди изключително важния ни мач. Имахме серия от срещи, които бяха много положителни и при които имахме пълно съгласие и от двете страни по всички основни условния. Трябваше ни малко време, за да уточним някои малки подробности, за да бъде всичко точно черно на бяло и тогава подписах. Признавам, че имах няколко оферти през последните месеци и исках известно време, за да взема решение. Исках да си помисля на спокойствие. Накрая реших, че Тренто ще е моят избор не само по спортни, но и главно поради лични причини. Твърде много неща ме свързват с този град, с тази публика и не би ми боло лесно да си тръгна. Отново ще кажа, че съм много щастлив да продължа кариерата си тук", коментира Матей след обявяването на новината лично от президентът на клуба Диего Мосна.

Казийски, който бе наречен "българския феномен" от клубния сайт на БГ Тренто, вече е в историята на клуба като реализатор №1 и един от тримата (б.р. заедно с центъра Емануеле Бирарели и либерото Андреа Бари), който е спечелил и 11-те трофея с трентинци от 2008 година насам.

Източник: