Звездата на националния отбор по волейбол на България Матей Казийски даде надежди на феновете, че все пак може да се завърне в тима за олимпийските игри в Лондон през лятото.

Както е известно, волейболистът на италианския Тренто и наставникът на националите Радостин Стойчев напуснаха националния тим заради несъгласието си с политиката на федерацията по волейбол. Все пак Казийски даде индикации, че може да се върне и да играе на олимпиадата в Лондон след близо два месеца, но това може да стане само при смяна на ръководството. Казийски изрази надежди, че такава промяна преди игрите е възможна.

"Все още има вариант да играя на олимпиадата, но това ще стане единствено, ако бъдат осъществени промените, за които се боря. Дали има шанс това да стане? Надявам се, мисля, че има", коментира Казийски в интервю за "Нова ТВ". Звездата на Тренто хвърли и още една "бомба" в телевизионното студио, заявявайки, че дори Радостин Стойчев да си стисне ръцете с босовете на федерацията и се върне начело на отбора, Матей няма да го стори. "Съвсем отговорно го заявявам - дори и Радостин Стойчев по някакъв начин се разбере с тези хора и се върне начело на отбора, аз няма да играя, докато те са в ръководството. Досега всички мислеха, че ние с Радо едва ли не действаме в комбина и действията ми са предизвикани от неговите, но това не е така. Аз имам позиция и ще я отстоявам докрай. Няма как да се разбера с хора, които не ме приемаха насериозно, когато им казах, че съм готов да напусна националния отбор и дори ми предлагаха басове, че това няма да стане", заяви Казийски, визирайки Любо Ганев.

"Шансовете ни на Олимпиадата са много големи. Мисля, че имаме възможност дори да участваме в битката за разпределението на медалите. Може да се каже, че към отбора има прекалено високи очаквания, защото от нас винаги се чака едва ли не финал на всеки турнир, а има много добри отбори сред конкуренцията", заяви Казийски. Той коментира още, че има много негови колеги в националния отбор, които подкрепят неговата кауза за промени във волейбола, но не желаят да изразят това публично. "Разберете, няма кога иначе да бъдат поставени тези въпроси, ако не преди олимпиадата, когато интересът и на политиците, и на обществото е насочен към отбора и волейбола. Ако направим компромис заради олимпиадата, след това отново всичко ще бъде забравено и нищо няма да постигнем", бяха думите на Матей.

Източник: