Актьорът Матю Макконъхи усетил, че се поти от притеснение преди срещата му с режисьора Мартин Скорсезе, когато поискал да се присъедини към екипа на "Вълкът от Уолстрийт".

Актьорът признава, че е изпитал силно притеснение преди и по време на срещата си със създателя на "Кръстникът", но ветеранът в Холивуд бързо го успокоил с приятелското си отношение и чувство за хумор.

"Изучавах Мартин Скорсезе във филмовото училище през 1992 и само преди година-година и половина се срещнах с него в апартамента му в Ню Йорк. Бях толкова нервен от срещата с икона от такъв ранг. Първото нещо, което си помислих за него беше "Този тип обича смешките". Изглежда повечето хора, които са велики в това, което правят, обичат хумора", казва Матю пред MTV.

След срещата Макконъхи получава малка роля в сериала "Вълкът от Уолстрийт", който е адаптация на мемоарите на финансиста от Ню Йорк Джордан Белфорт. В тях той описва разточителния си живот и фиаското, което го изпраща в затвора за измама с ценни книжа и пране на пари, пише БГНЕС.