Спортният журналист Крум Савов затваря една от най-успешните години в кариерата си.

След почти 5-годишно обикаляне на кабалерки водещият най-накрая намери мястото си в екипа на Би Ти Ви и имаше много ангажименти около отразяването на „Лудогорец” Шампионската лига.

Следващите месеци обаче журналистът е решил да си почине добре и да обърне внимание на семейството си, което повече от всичко иска да увеличи с още един член, пише „Уикенд“, цитира hotarena.net.

След като през 2010 г. телевизионерът бе изгонен от Нова след 14 години вярна служба, Крум премина през много изпитания. От шеф на спортната дирекция той се принуди да стане коментатор в Канал 3.

Естествено с това заплатата му сериозно намаля, но не ангажиментите му. За да не пострада жизнения стандарт на четиричленната фамилия, половинката му Мая се включи в шоубизнеса. И пръст за това има самия Крум.

„Винаги съм я поддържал, стимулирал и подкрепял да се развива. Тя имаше колебания дали телевизията си заслужава, дали е нейният мач. Казах и да пробва и смятам, че не съжалява за това”, разяснява Савов.

На журналиста дори не му докривяло, че за кратко съпругата му станала доста по-популярна от него в светските среди. Напротив, сам я пробутвал да приема колкото се може повече ангажименти и да не живее в сянката му.

Давал й наставления как да говори пред камера и как да скри смущението си от зрителите. Всеки път гледал участията й и бил най-строг критикар на всяка нейна грешка. Резултатите не закъснели и след три години на екран Мая вече се числи към опитните водещи в родния ефир.



„С работния ритъм, който имаме, уикендите винаги са запълнени от ангажименти. Единствената ни почивка през годината е лятото, когато взимаме всички дни накуп. И тази година се очертава да е много натоварено. Макар тя още да не знае какво ще се случи с предаването й и дали няма завинаги да отпадне, има сериозна професия като фармацевт и няма да остане вкъщи”, обяснява Крум.

Двамата с половинката му са заедно вече 10 години и за цялото това време са успели да разделят по равно домашните задължения. Крум отговарял за всички „мъжки” задачи, а половинката му поемала „женските” занимавки по къщата. Семейството се опитвало да живее възможно най-здравословно, а Крум не изпускал килограмите си.

Телевизионерът се страхувал да не напълнее, както повечето мъже прехвърлили 50-те и спортувал почти ежедневно. Затова и не съжалява, че жена му не е примерен кулинар.

„Все пак не върви да съм с малки деца и красива жена и да съм отпуснат като дроб”, мотивирал се Савов.

За децата с половинката му се грижили по равно и това също го тонизирало доста. Спортният журналист не искал цялата отговорност около отглеждането им да падне на плещите на Мая и помагал с всичко, което може да потрябва на Крум и Катрин. Двамата от тази есен са ученици в Италианския лицей в Горна баня и това е първото им изпитание за зрялост.

Затова и идеята скоро да бъдат зарадвани с още едно мъниче вкъщи никак не била чужда на родителите им. Дори напредването на възрастта на Крум не му се струвал аргумент да се откаже от още едно дете, което да даде допълнителен стимул да е в топформа.

„Понякога си говорим с Мая по тази тема полушеговито, полусериозно. И двамата виждаме, че това е най-важното нещо в живота - децата. Само времето ще покаже дали ще си създадем още едно”, философства спортният журналист.